Cake van bloedsinaasappels & bramen met warme stroop

Recept

Het wordt weer eens tijd om jezelf te verwennen en dat kan: deze winterse cake van bloedsinaasappel & bramen doet precies wat je nodig hebt in de donkere dagen. Geen trek in bloedsinaasappels? Natuurlijk kun je ook gewone sinaasappels gebruiken voor dit recept.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sweet Tree Farms (@sweettreefarms) op

Bereiding

  1. Verwarm de over voor op 180 graden. Vet een springvorm in met boter.
  2. Rasp de schil van een hele bloedsinaasappel en doe die in een apart kommetje. Snij de bloedsinaasappel doormidden en pers 1 helft uit om in het beslag te gebruiken en snij de andere helft in dunne schijfjes.
  3. Klop de boter met suiker in een grote kom zacht. Breek de eieren en klop die samen met de boter. Mix de bloem, het bakpoeder, vanille-extract, bloedsinaasappelrasp en sap met elkaar tot een geheel.
  4. Giet het mengsel in de bakvorm en verdeel de bramen over de cake van bloedsinaasappel. Plaat dan de bloedsinaasappelschijfjes bovenop de cake en schuif de vorm 50 minuten tot een uur in de oven.
  5. Wanneer de cake is gebakken, kan die afkoelen voor 10 minuten. In de tussentijd begin je met het maken van de warme stroop. Pers de overgebleven bloedsinaasappels uit en giet het sap in een steelpannetje. Doe daar de honing bij met het vanille-extract en laat voor 2 minuten sudderen.
  6. Giet de stroop over de cake heen en garneer met grof gehakte munt.