Bubbly Champagnemousse dessertje

Recept

Bubbels hoef je niet altijd alleen maar te drinken. Zo kun je ze ook heel goed in je dessert verwerken. Een mousse klinkt deftig en ingewikkeld, zeker omdat er Champagne in zit, maar wees niet geïntimideerd. Door de luchtige mousse wordt het een niet te zwaar of machtig dessert. De Chambord is optioneel maar voegt net een zoetje toe. Met dit recept maak je een fijn, blubbly dessert. Ideaal voor speciale gelegenheden!

Bereiding

  1. Klop in een medium grote kom de eierdooiers en het suiker.
  2. Voeg 180ml Champagne en de Chambord toe aan het eimengsel en meng.
  3. Giet het mengsel in een pan en kook op medium hoog vuur. Er zal schuim ontstaan maar blijf mengen!
  4. Wanneer het schuim verdwijnt en het mengsel verdikt is haal je de pan van het vuur en blijf 1-2 minuten roeren. Giet dan in een andere grote kom en zet aan de kant.
  5. Besprenkel in een kleine kom de gelatine met 3el Champagne. Laat staan.
  6. Maak in een andere kom de slagroom. Blijf kloppen totdat de room stevig wordt.
  7. Voeg poedersuiker toe aan de slagroom en blijf kloppen totdat de slagroom op zijn stevigst is en laat staan.
  8. Verwarm de gelatine in de microwave voor ongeveer 10-20 seconden totdat deze gesmolten is.
  9. Voeg de gelatine toe aan het eimengsel en roer goed.
  10. Roer langzaam de slagroom door het eimengsel.
  11. Stop de mousse vervolgens in kommetjes of glazen en laat 3-4 uur in de koelkast koelen. Top af met slagroom en fruit naar keuze.