Briám: de Griekse ovenschotel die de moeite waard is

Recept

Net zoals de meeste Griekse gerechten deel je briám het liefst met andere. Al sta je wel een dik uur in de keuken, het is de moeite absoluut waard. Ook een idee om het nog leuker te maken: kook briám met je vrienden samen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Aleksandra (@maine_cook_com) op

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snij de aubergine in schijfjes. Verhit olijfolie op middelhoog vuur in een koekenpan en plaats de schijfjes aubergine in de pan. Bak deze ongeveer 5 á 7 minuten tot ze goudbruin zijn geworden. Leg dan de schijfjes in een een kom en zet die even aan de kant.
  3. Schil en snij de ui in ringetjes en hak de knoflook fijn. Sauteer ze dan samen in de koekenpan voor 5 minuten tot de ui zacht is geworden. Doe in de kom met aubergine.
  4. Snij de aardappels in blokjes en de tomaat en courgette in schijfjes. Doe alles in een kom en giet daar 200 milliliter water bij. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Vet een diepe ovenschaal in met olijfolie. Verplaats de groenten naar de schaal. Schuif het dan in de oven en bak de briám voor 30 minuten. Zet de oven op 200 graden laat de groente nog eens bakken voor 20 tot 30 minuten. Serveer met de gebakken aubergine on the side.