Breakfast bowl: Grapefruit, meloen & komkommer.

Recept

Gekke combinaties. Wanneer ze werken zijn wij er dol op. Je verrast mensen namelijk eerst met de ingrediënten en vervolgens met de ontzettend goede smaak. Grapefruit, meloen en komkommer, als je het over gekke combinaties hebt. Maar door de super frisse, tikkeltje zure en bittere smaak werkt het ontzettend goed, en dan ook nog eens in de ochtend. Deze breakfast bowl is super simpel, super leuk en wij denken ook nog wel gezond.

breakfast bowl
PHOTO BY ALEXANDRA GOLOVAC

Bereiding

  1. Verwijder de schil van de grapefruits, komkommer en meloen. Snijd alles in stukken en doe het in de keukenmachine of in een kom (wanneer je een staafmixer gebruikt)
  2. Snijd de limoen door de helft en knijp deze uit boven de keukenmachine of de kom. Mix tot er een glad mengsel ontstaat. Schep alles over in een nieuwe kom
  3. Voeg de soja yoghurt hieraan toe en roer het door elkaar met een lepel
  4. Verdeel de zelfgemaakte granola over beide kommen of gebruik je zelfgekozen topping
  5. Heb je ervoor gekozen om de vijgen te gebruiken? Voeg twee vijgen toe bij stap 1 en mix deze dus mee en snijd de andere twee vijgen in stukken en verdeel ze over de twee kommen

Tip: Wanneer je een grovere structuur lekkerder vindt, kun je van elk fruit een klein deel bewaren en deze stukken er op het laatste nog doorheen doen. Wil je de bowl toch iets zoeter, gebruik dan wat honing of agavesiroop.