Wek je bloedlust op met dit recept voor een awesome Halloween-achtige soep van rode bieten. Decoreer het met een spinnenweb van creme fraiche om de Halloween spirit extra op te wekken in je gerecht.
Probeer zelf deze bloeddorstig lekkere soep van rode bieten en creme fraiche.
Bereiding
- Snij de bieten, ui en knoflook in blokjes en doe ze in aparte kommetjes.
- Verhit wat olie in een diepe pan op laag vuur en bak daar de ui en knoflook in voor 15 minuten. Voeg de blokjes bieten toe en laat het even door bakken. Giet hete groentebouillon in de pan en laat het 25 minuten sudderen.
- Haal de pan van het fornuis en pureer alles met een staafmixer of blender tot gladde soep. Schep 2 eetlepels crème fraîche bij de soep en roer het erdoorheen.
- Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep in kommen en schep de rest van de overgebleven crème fraîche in een spuitzak. Maak kleiner wordende cirkels van crème fraîche in de kommen en met een cocktailprikker vanaf het midden naar voor een spinnenweb effect. Geen spuitzak? Een boterhamzakje is een prima alternatief!
Samen met deze aardappelsalade is het gelijk een hele maaltijd.