Bloemkool met een korstje

Recept

15 minuutjes voorbereiding en vervolgens 45 minuten oventijd waarin jij heerlijk iets voor jezelf kunt doen. Deze bloemkool uit de oven met een krokant korstje is een ongekend lekker gerecht waar iedereen gegarandeerd blij van wordt.

  • verwarm de oven voor op 200 graden
  • Verwijder de stronk en de harde buitenste bladen
  • Meng de garam masala met de olie en breng op smaak met peper en zout
  • Leg de bloemkool in een ovenschaal en bestrijk hem royaal met de gekruide olie
  • Rooster in de oven in 45-60 minuten beetgaar en van buiten mooi bruin. Bestrijk hem tussentijds regelmatig met de olie, zodat hij niet uitdroogt
  • Meng de yoghurt en de harissa in een kommetje
  • Meng voor de salsa de granaatappelpitjes met de kappertjes en de koriander
  • Serveer de bloemkool in zijn geheel met de harissa-yoghurt, de salsa en het platbrood

Lekker het brood afscheuren en vullen met salsa en de pittige yoghurt.