Naast dat rode bieten heerlijke seizoensgroente zijn heb ook nog eens veel opties hoe je de bieten kunt bereiden. Onze bietensoep-recept verwarmt je van binnenuit en dat is geen overbodige luxe met de koude dagen voor de boeg.
Bereiding
- Snij de bieten, ui en knoflook in grove blokjes en doe ze in aparte kommen.
- Verhit wat olie in een diepe pan op laag vuur en bak daar de ui en knoflook in voor 15 minuten. Voeg de blokjes bieten toe en laat het even door bakken. Giet roerend de hete groentebouillon in de pan. Doe de korianderpoeder en komijnpoeder erbij en laat de soep sudderen voor 25 minuten.
- Haal de pan van het fornuis en pureer alles met een staafmixer of blender tot gladde soep. Schep 2 eetlepels crème fraîche bij de soep en roer het erdoorheen.
- Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de bietensoep in kommen en schep een lepel overgebleven crème fraîche bij de soep. Garneer met verse koriander bovenop.