Banh Mi met krokante tofu

Recept

Fan van de Aziatische keuken? Dit recept voor banh mi met zoet-zure groenten en knapperige tofu maakt je lunch 10 keer beter dan je standaard broodje kaas.

Bereiding

  1. Snijd de komkommer, wortel en rode kool in julienne en leg in een kom met 50% water en 50% azijn. Voeg suiker, zout en peper toe.
  2. Meng de sojasaus, sesamolie, geraspte knoflook en gember.
  3. Snijd de tofu in vierkante plakken, niet te dik, en leg deze in de marinade.
  4. Bak de tofu in een pan met olie. Laat goed uitlekken.
  5. Meng wat maïzena met water en voeg dit toe aan het overblijfsel. Zet op een laag vuurtje en laat even inkoken totdat het een dikkere saus wordt.
  6. Leg ondertussen de baguette met de binnenkant naar beneden in een pan zodat deze een beetje krokant wordt.
  7. Besmeer het broodje met een beetje mayonaise en leg de gepekelde groenten er op. Smeer een beetje van de saus over de groenten en leg hier nu de krokant gebakken tofu op. Smeer naar smaak nog een beetje van de saus en bestrooi met koriander. Knijp nog wat limoensap uit en geniet van je zelfgemaakte Vietnamese broodje!