Aardbeientaartjes met mascarpone en poedersuiker

Recept

Met dit recept maak je heerlijke aardbeientaartjes met mascarpone en poedersuiker. Deze taartjes zijn perfect voor wanneer je zin hebt in een klein, lekker dessert. En voor wanneer je trek hebt in aardbeien, maar dat spreekt voor zich natuurlijk.

aardbeientaartjesBereiding aardbeientaartjes

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Splits de eieren en gebruik de eiwitten niet. Doe de boter en kristalsuiker in een kom en klop in 5 min. met een mixer tot een luchtig mengsel.
  3. Voeg daarna al kloppend 1 voor 1 de eidooiers toe.
  4. Rasp zest van de citroen en pers uit.
  5. Houd het sap apart en voeg de zest toe aan het botermengsel en zeef de bloem en het bakpoeder erboven.
  6. Meng met een spatel voorzichtig door elkaar. Vet de vormen in en verdeel het beslag over de springvormpjes, strijk de bovenkant glad.
  7. Bak in ongeveer 12 minuten in het midden van oven goudbruin en gaar. Laat 1 uur afkoelen.
  8. Doe de mascarpone in een kom en meng met de jam en 3el citroensap.
  9. Verdeel de mascarpone over de taartjes.  Snijd de aardbeien in stukjes, leg op de taartjes en bestrooi tot slot met poedersuiker.