World Food Day: met 500 mensen aan tafel tegen honger.

Inspiratie

16 oktober is het World Food Day en gaan we met 500 mensen aan tafel tegen honger. Vind jij ook dat honger geen plek meer heeft in deze wereld? Sluit je dan aan en neem plaats aan tafel. Zes bekende chef-koks laten ons zien hoe onze voedselkeuzes bijdragen aan voedselzekerheid voor iedereen. Op weg naar #zerohunger in 2030!

World Food Day

World Food Day

Dé dag dat honger en voedselzekerheid bij iedereen op het menu staat. Wereldwijd zijn er meer dan 820 miljoen mensen die iedere dag opnieuw geen zekerheid hebben over een maaltijd. Daarnaast zijn ongezonde voedingspatronen een van de belangrijkste oorzaken van ziekte en sterfte. Wij vinden dat iedereen recht heeft op gezond, voedzaam en duurzaam voedsel.

World Food Day is in het leven geroepen om met zijn allen in ieder geval één dag per jaar stil te staan bij deze grote voedselvraagstukken en te zoeken naar oplossingen en mogelijkheden die we in Nederland te bieden hebben en de dingen die wij kunnen aanpakken om ervoor te zorgen dat het voedselsysteem meer in balans is.

world food day

Jij kunt erbij zijn!

Meedoen is eenvoudig! Meld je aan voor het diner en vertel waarom je er graag bij wilt zijn. Deelname is kosteloos.