Fan van Quinoa? Met deze 3 tips ook in de winter!

Inspiratie

De dagen worden donkerder, kouder en helaas ook natter. Niet vreemd dus dat onze maaltijden mee veranderen, net als de seizoenen. Inmiddels is het winter (daar kunnen we niet omheen) en zijn het weer de stamppot-achtige gerechten die de klok slaan. Lekker en leuk natuurlijk al die winterse prachtgerechten met die winterse ingrediënten, maar laten we niet onze voorjaar- en zomerfavorieten vergeten. Met een kleine aanpassing kunnen deze namelijk ook super goed in de winter. Specifiek hebben wij het op dit moment over quinoa, ons aller favoriet want: gezond én lekker. Dat dit ingrediënt ook een vaste waarde in je keuken moet zijn in de winter, leerde wij vorig jaar. Hup, even de kou trotseren en naar buiten om quinoa te kopen. Wij hebben namelijk drie hele fijne tips voor jullie.

winter quinoa

1. Quinoa kan ook in een stamppot

Hollanders als wij zijn willen we de stamppot natuurlijk niet gelijk buitenspel zetten. Quinoa kan dus super goed in een stamppot verwerkt worden en zorgt daarmee voor een nieuwe smaak en goede, gezonde vulling. Fijne combinaties zijn bijvoorbeeld quinoa met zoete aardappel en boerenkool. Beetje geitenkaas erbij en klaar is je nieuwe favoriete wintermaaltijd.

2. Winterse roerbak

Roerbakken met winterse groenten, heb je daar wel eens aan gedacht? Zet die wok op het vuur en verwerk alle groenten die in het seizoen zijn. Op alleen groente kunnen wij natuurlijk niet leven en dus moet er een vulling bij: Quinoa! Een winterse roerbak met blauwe kaas, pastinaak, broccoli en dus quinoa. Klinkt toch heerlijk.

3. Salade in de winter? Waarom niet!

Maar dan wel met quinoa. Verder maken wij hem winter proof door bijvoorbeeld artisjokken te grillen en dit te combineren met sinaasappel en pistache. Helemaal lekker “gek” doen? Maak hamburgertjes van Quinoa.

winter quinoa

Toch het idee dat je nog iets naast een van deze gerechten moet serveren? Deze hartige cheesecake met Hollandse garnalen is een match made in heaven!