Highland Park Winter BBQ

Inspiratie

Populairder dan ooit; de winter BBQ. Highland Park opent het seizoen met een partnership met restaurant The Roast Room en Slagerijen Kaldenberg. Want zeg nou zelf, koken met whisky tijdens de koudere wintermaanden en zo een warm en feestelijk buitenmoment creëren klinkt toch geweldig?

winter BBQ

Winter BBQ

Vorig jaar brachten The Roast Room en Highland Park al een BBQ menu en nu presenteren ze een winter BBQ concept. De smaken van Highland Park whisky gaan ontzettend goed samen met vlees en dan in het specifiek die van Slagerijen Kaldenberg, een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het verwerken van kwaliteitsvlees.

Om nog een stapje verder te gaan lanceert Highland Park een Limited Edition Winter BBQ box met een prachtige Côte à l’os – minimaal 21 dagen dry aged met de whisky wat zorgt voor een rokerige en zoete smaak.
Winter BBQ

Highland Park

Wat Highland Park zo geschikt maakt heeft alles te maken met de locatie waar het vandaan komt. Highland Park is namelijk de meest noordelijk geleden destilleerderij van Schotland, gelegen op de Orkney eilanden. Door het intense klimaat, met veel wind, is hier geen natuurlijke boomgroei mogelijk. Dit zorgt ervoor dat het land vrij van houtinvloeden is en de turf – die gebruikt wordt om de gerst te drogen – vooral uit heide bestaat. Dit zorgt voor rokerigheid, met de zoetheid van heidehoning.
De Highland Park x the Roast Room Winter BBQ boxen zijn exclusief te bestellen via The Roast Room zolang de voorraad strekt. voor € 85,-  reserveer je hier jouw Highland Park x The Roast Room BBQ box.