Food op Lowlands: the top acts. Food op Lowlands: the top acts.

Food op Lowlands: the top acts.

Inspiratie

Langzaam word ik wakker op de zaterdag van Lowlands. Het is of nog nacht, of mijn fresh & black tent doet zijn werk goed. Gister was de vrijdag van Lowlands en traditiegetrouw ga je toch altijd net even te hard op de eerste dag, ondanks al die ‘Lowlands-ervaring’ waar ik zo graag over opschep. Mijn hoeveelste jaar is dit? 30e? 40e? Ik ben de tel eerlijk gezegd kwijt. Ik open mijn ogen een klein beetje en de ultra-ultra-led lamp in mijn tent geeft precies genoeg licht zodat het niet te fel schijnt. Mijn iPhone XOXO opent zijn hologram functie met een simpel voice-command en ik zie dat de wachttijd bij de power wash 0.2 minuten is. Of die mega-wasmachine nou echt de oplossing is geweest voor het douchjes probleem weet ik niet, maar de wachttijd is in ieder geval een stuk korter. Voor ‘de grote boodschap’ moet ik helaas nog steeds in de rij als ik Siri mag geloven. Ik strompel mijn tent uit, doe mijn Nike-Air-Mag-Back-To-The-Future-Off-White schoenen aan en zet een straf bakkie koffie. Die draadloze Nespresso apparaten zijn toch best een fijne uitvinding. De Lowlands-app begint tegen mij te praten ondanks dat ik daar niet om gevraagd heb, stomme voice-push-messages. Vanavond speelt blijkbaar de achter-achter kleinzoon van Pharell in de Alpha, maar tegenwoordig komt écht niemand meer voor de muziek naar Lowlands. Het is 2050 en ik heb honger. We gaan wat eten op Lowlands, maar wat gaan we eten op Lowlands?

E ten op Lowlands – Het restaurant van de toekomst

Terug naar Lowlands 2019, welke over een paar dagen gaat beginnen. Op het internet lees ik van mijn mede-food-redacteuren dat er druk gebeld is met ene Hans. Hans doet al jaren de food line-up van Lowlands en ondanks dat ik Hans niet ken, mag ik Hans meteen. De opmars van leuker en lekkerder eten op Lowlands heeft namelijk een vogelvlucht genomen en als je even vergeet wat een muntje kost (en dat doe je op Lowlands), dan kan je oprecht lekker eten tijdens de leukste 3 dagen van het jaar. Toch vonden sommige mensen, waaronder misschien Hans, het tijd voor de volgende next-level stap: Brasserie 2050.

Eten op Lowlands

Brasserie 2050

Is een bijzonder horecaconcept wat dit jaar zal plaatsvinden op Lowlands. Alles draait er om verrassende gerechten met toekomstbestendige ingrediënten. Waar moeten we dan aan denken? Zeewierkaviaar, planktonboter en onkruid om niet alleen de smaakpapillen van de festivalganger te prikkelen, maar ook aanzetten tot denken. De overkoepelende vraag van het concept is dan ook: hoe gaan we in 2050 bijna 10 miljard mensen van voldoende gezond en duurzaam geproduceerd voedsel voorzien? Brasserie 2050 is een initiatief van Lowlands in samenwerking met The Food Line-Up. Om de wereldbevolkingsgroei bij te benen, moet de voedselproductie met zo’n 60% omhoog en de ecologische impact ervan met 50% omlaag. Het is noodzakelijk dat we anders gaan eten, verbouwen én produceren. Vanuit haar food en agri roots ziet De Rabobank het als haar opdracht om bij te dragen aan deze uitdaging. Met kennis, netwerken en financiële oplossingen zet Rabobank zich in om klanten en partners te helpen hun innovatieve oplossingen op te schalen en door te ontwikkelen langs de gehele voedselwaardeketen: van veld tot vork.

Brasserie 2050 is geopend vanaf de vrijdag tot en met de zondag van Lowlands en bevindt zich op het Lowlandsterrein, rechts naast de Heineken stage. Gasten kunnen dagelijks van 12.00 tot circa 02.30 uur aanschuiven, zonder reservering. Op de menukaart vind je bijvoorbeeld gerechten als Plastic Soup en de Dilemma Kip. Maar laten we eerlijk zijn, het gaat natuurlijk vooral om wat er s’nachts gegeten kan worden. De midnight snack bij Brasserie 2050 is de Karma Shoarma: 100% plantaardige shoarma van knolselderij, die volgens klassiek recept urenlang tot goudbruin aan het spit wordt geroosterd.

Eten op Lowlands
Gerechtje van vorig jaar…