Voorgerechten uit verschillende keukens voor de feestdagen

Inspiratie

Met de kerstdagen die naderen kan het wel wat saai worden met elke keer dezelfde crackertjes met eiersalade of paté. In heel Europa wordt kerst op verschillende manieren gevierd. Reis door deze drie keukens en doe wat inspiratie op voor een aantal lekkere en vernieuwende kerst voorgerechten met kerst of oud en nieuw!

Frankrijk – L’ entrée 

Je denkt waarschijnlijk niet snel aan seafood zo voor een hap kalkoen of konijn, maar in Frankrijk zijn coquilles en oesters populaire voorgerechten. Bak de coquilles en serveer ze in hun schelp voor een klein hapje. Om het nog decadenter te maken serveer je oesters als voorgerecht, heerlijk bij de champagne natuurlijk.

Italië –  Antipasto

De Italiaanse keuken staat bekend om de perfecte balans tussen eenvoud en rijke smaken. Daarom een zeer eenvoudig maar smakelijk voorgerecht oftewel antipasto; Bresoala rolletjes met rucola, Parmezaanse kaas, olijfolie en citroenzest. Heerlijk.

Spanje – Entrada

Voor deze entrada moet je misschien goed zoeken, het zijn namelijk Spaanse kroketjes met ham of chorizo. Wij Nederlanders lusten wel een kroket dus deze zal het gegarandeerd goed doen en toch verrassen.

kerst voorgerechten