Tuig van de Tichel [15-17/03]: dé pop-up voor iedereen die van leuke, lekkere en originele dingen houdt!

Inspiratie

Fans van lekkere en verrassende wijnen, de gaafste local gemaakte hot sauces, sterke dranken met een twist en heerlijke ‘diversen’ zoals prachtig handgemaakte keramiek, de beste tortilla’s voor thuis, kookboeken, handgemaakte illustraties en de perfecte hoodies opgelet! Tuig van de Tichel, de ‘snoepwinkel voor volwassenen’ midden in de Amsterdamse Jordaan organiseert 15-17 maart een pop-up weekend in samenwerking met de leukste makers van het moment.

Tuig van de Tichel
Fotografie: Jules Reijnders Studio

Tuig van de Tichel – als een snoepwinkel voor volwassenen…

Tuig van de Tichel was de afgelopen twee jaar vaste prik op ons zaterdagse rondje Jordaan. In het klein maar fijne winkeltje vonden we altijd wel iets wat we dan tóch mee moesten nemen: heerlijke (natuur)wijn, de gekste pittige sauzen of toch die fles limoncello met dat te gekke design. Sinds 01 januari zijn zij niet meer geopend als “traditionele” winkel, maar de ruimte gaat wel gebruikt worden als pop-up shops. De eerste editie vindt plaats van 15 tot 17 maart en hiervoor hebben ze hun favoriete 15 merken uitgenodigd om samen de winkel te vullen met allerlei heerlijks en moois.

Tuig van de Tichel
Fotografie: Jules Reijnders Studio

Tuig van de Tichel Pop-up: 15 x geweldige makers

Voor de eerste editie is een selectie gemaakt van 15 makers/producten/importeurs/you name it. Deze zijn grofweg onder te verdelen in ‘drinkbaar’, ‘pittig’ en ‘mooi spul’.

In de categorie drinkbaar worden de wijnen (en bubbels!) voorzien door De Kelders van Jan-Dio, Pirolito en de Bubbels van Frits. Behoefte aan iets sterkers? Kijk dan in het ‘Dorstige Hoekje’ met Hey Ho Limoncello en Mother’s Spirit. De koelkast is verder gevuld met (craft) biertjes van Two Chefs en Oedipus. Niet alles hoeft alcohol te hebben, want met Mamas Chai is de pop-up daarin ook voorzien.

Van de dorstige hoek gelijk door naar het hete hoekje (of wellicht beter andersom) met pittige sauzen in verschillende soorten en maten. Van Sweet Heat Hot Honey tot de chili oils van Chilli Chan’s, en van Hot Head Salsa naar de pittige Caribische sauzen van Pastiche. The Good Spice brengt hun eerlijke (en heerlijke) specerijen.

Zodra de winkeltassen gevuld zijn met wijn en saus is het natuurlijk tijd om jezelf te verwennen met wat ‘mooi en lekker spul’. Je scoort alleen tijdens deze pop-up de perfect hoodie voor maar €35,- (in 3 kleuren!), koopt prachtige keramiek van øya Flora, sokken en onderbroeken van A-dam, kleurrijke prints van Patricia Velasco, de perfecte tortilla’s van Tortilleria Taiyari , hartige aardappelwafels van Wim’s Wafels en het kookboek van Sjefietshe (mét korting!)

Dit was uiteraard nog maar een korte introductie. De komende dagen/weken zullen we dieper op de deelnemers doorgaan zodat jullie al goed kunnen bepalen voor wie je naar deze pop-up gaat komen.

Waar en wanneer ?!?

Vrijdag 15 tot en met zondag 17 maart bij Tuig van de Tichel. Elke dag van 11:00-17:00! Pin only.