TOZI – nieuwe chef + nieuw menu!

Inspiratie

TOZI staat bekend om zijn Cicchetti’s, oftewel kleine Venetiaans geïnspireerde gerechten om te delen. Klinkt gezellig toch? En dat is dan ook zeker waar! TOZI is de perfecte uitvalsbasis voor de zwoele zomeravonden die we hopelijk in het verschiet hebben. Voor deze zomeravonden heeft TOZI een geheel nieuwe zomerkaart samengesteld door de gloednieuwe chef…

TOZI

Let us introduce: Giacomo Tasca

TOZI is trots hun nieuwe chef-kok met het publiek te mogen delen: Giacomo Tasca. Oorspronkelijk afkomstig uit Rome, brengt Giacomo jarenlange kennis, passie en ervaring met zich mee naar TOZI. Met een achtergrond van 20 jaar in fine dining in luxe hotels en restaurants, heeft zijn liefde voor koken hem van Rome naar Bermuda, Londen, Parijs en uiteindelijk naar Amsterdam gebracht. Met de passie om zijn gerechten naar een hoger niveau te tillen, ligt zijn kracht in de eenvoud van ingrediënten en het behouden van geliefde tradities.

TOZI

Het TOZI zomermenu

Deze lente en zomer neemt chef-kok Giacomo Tasca je mee naar authentiek Italië met zijn allereerste menu bij TOZI. Verwacht een menu waar traditie en smaak samenkomen. Met Giacomo’s jarenlange ervaring in fine dining ben je bij hem aan het juiste adres voor een avondje genieten met vrienden en familie in het huiskamer van Amsterdam Zuid.

Het menu bevat echte klassiekers zoals Veal Milanese, Calamari Fritti en Lamb “scottadito” met pappa al pomodoro. Dat laatste is vernoemd naar de Italiaanse term ‘scottadito’ wat ‘verbrande vingers’ betekent. De lamb chops zijn namelijk zó lekker dat het niet te weerstaan is om ze sissend heet, rechtstreeks van de grill en met dus met brandende vingers te eten.

TOZI

Giacomo (L) TOZI

Wat Giacomo het meest aan TOZI aantrekt is de cozyness die de restaurant uitstraalt en het huiselijke gevoel dat het met zich meebrengt. Het is de interactie met de open keuken en het eten delen met je geliefden wat TOZI zo geliefd maakt en waardoor gasten terugkeren. Giacomo wil de interactie met de buurt, Amsterdam Zuid, nieuw leven inblazen en relaties met bestaande TOZI liefhebbers blijven ontwikkelen.