The Flying Deer: hotelbar wordt tijdelijk neo-pop art kunstwerk!

Inspiratie

Whiskyhuis Glenfiddich heeft de ‘Grand Series‘ en deze was de inspiratie van kunstenaar Tadej Oblak. Gelukkig kon hij al zijn inspiratie kwijt in de bar van hotel Sofitel The Grand Amsterdam, welke hij als wit canvas mocht gebruiken. Zo toverde hij de bar om tot tijdelijk neo-pop art kunstwerk met bijpassende tijdelijke naam; The Flying Deer.

The Flying Deer

‘Kroon de gelegenheid’

In het design wordt het gezamenlijke motto van het whiskyhuis, het vijfsterrenhotel en de kunstenaar naar voren gebracht; ‘kroon de gelegenheid’. Het speels vastleggen van geluksmomenten en de geportretteerde iconen ‘bekronen’ is dan ook de signatuur van Tadej Oblak. Zijn pop-art design voor de bar is een samenspel tussen klassiek en modern, gebaseerd op de fundamenten van zowel Glenfiddich als The Grand.

The Flying Deer

The Flying Deer

De hotelbar heeft een tijdelijke, passende naamsverandering ondergaan, van The Flying Dutchman naar The Flying Deer. Het menu is uitgebreid met bijzondere whisky cocktails en vrijwel de gehele Glenfiddich reeks straalt op de plank, van de iconische 12 jaar oud tot aan de eigenzinnige, exclusieve series single malts. Door middel van verschillende whisky flights kunnen er series worden geproefd in de thema’s ‘ontdekken’, ‘innovatief’ en ‘legendarisch’. Bij alle whisky’s, cocktails en flights heeft executive chef Raoul Meuwese begeleidende gerechten ontwikkeld.

In de binnentuin van The Grand is de bar uitgebreid met een glazen tuinhuis geheel in de stijl van het nieuwe design. Hier kan in knusse sferen genoten worden van het whisky menu, in de zon of onder de sterrenhemel.

Meer informatie, reserveringsmogelijkheden en de openingstijden zijn te vinden op www.theflyingdutchmanbar.nl.