Talisker Whisky voor behoud van oceanen en wildlife

Inspiratie

Talisker Whisky en milieunetwerk Parley for the Oceans gaan op een gedeelde milieumissie! De komende drie jaar gaan zij werken aan ‘Rewild Our Seas’; een wereldwijd initiatief waarbij onderwater begroeiing hersteld en beschermd wordt. Nog vóór 2023 zullen de twee organisaties zorgen voor de ondersteuning van behoud en bescherming van 100 miljoen vierkante meter ecomarine gebied.

Talisker

Talisker x Parley for the Oceans

Onze oceanen beslaan 70% van het oppervlak van de aarde, ze zijn het thuis van meer dan 99% van alle organismen en spelen een vitale rol in het behoud gezondheid van al het leven op aarde; in zee én op het land. Ondanks dat we zo afhankelijk zijn van de oceaan, is vrijwel elk onderdeel van dit immense ecosysteem beschadigd door toedoen van de mens.

Het partnership tussen Talisker en Parley, ondersteunt de missie van Parley om meer bewustzijn te creëren voor zowel de schoonheid als de kwetsbaarheid van onze oceanen. Samen beloven de organisaties te werken aan herstel, behoud en bescherming van de oceanen, waarbij ze toekomstige generaties in gedachten houden.Het partnership tussen Talisker en Parley houdt het volgende in:

  • Samenwerkingen opzetten met lokale non-profitorganisaties wereldwijd om meer steun te bieden aan bestaande projecten die werken aan het onderzoeken en beschermen van de oceanen. Te beginnen in de thuishaven van Talisker Whisky in Schotland.
  • Via expedities over de hele wereld innovatief onderzoek uitvoeren om meer te weten te komen over de verschillende marine ecosystemen. Hierdoor willen zij tot betere initiatieven komen om deze ecosystemen te beschermen tegen bedreigingen zoals klimaatverandering.
  • Commerciële initiatieven introduceren, waaronder retail promoties, waarbij aanvullende financiering wordt opgehaald en draagkracht wordt gecreëerd voor toekomstige projecten wereldwijd

Talisker

Waarom is Talisker deze samenwerking aangegaan?

Talisker whisky was de eerste distilleerderij op het eiland Skye in Schotland en het is duidelijk een product van de ruige Schotse kust. Al bijna 200 jaar zorgt de zee die het eiland omringd, voor de onmiskenbare maritieme en zoutige tonen die je vandaag de dag proeft in de whisky. Het is de eerste keer dat Talisker op wereldwijde schaal samenwerkt met een milieuorganisatie. De samenwerking bouwt verder op de initiatieven die Talisker al eerder ondernam om haar impact op het milieu te verbeteren, als onderdeel van Diageo’s duurzaamheidsprogramma. Binnen dit programma heeft Diageo zichzelf ten doel gesteld om de koolstofemissies te halveren en hun efficiëntie op het gebied van waterverbruik te verhogen. Onlangs was in het Jaarlijkse Rapport van Diageo te lezen dat dit bedrijf de koolstofemissies tot nu toe met 50% wist te verlagen en dat het de efficiëntie op het gebied van waterverbruik met 46% heeft verbeterd.