Sushi eten zoals het hoort: de do’s and don’ts

Inspiratie

Wij houden ervan en wie tegenwoordig niet? Sushi is hip en hot! Wat je wel moet weten is dat er een aantal ongeschreven regels zijn bij het eten van dit heerlijke gerecht. De do’s and don’ts hebben wij voor jullie op een rijtje gezet, zodat jij nooit meer een van deze missers hoeft te maken.

Sushi etiquette

Do

Het stukje rijst met vis erop heet Nigiri. Het leuke aan deze sushi is dat je hem net als de handrolls met je handen mag eten. Leg die chopsticks dus nog maar even aan de kant, die skills mag je later in de maaltijd showen.

Do

Bij sushi is het de bedoeling het hapje in één keer in je mond te stoppen. Niet afbijten dus! Naast dat het erg kliederen is zal de smaakbeleving ook heel anders worden door het geheel in één keer op te eten.

Do

Of je nou bestelt of in een restaurant eet je krijgt er altijd een bakje wasabi en gari bij. Gari is ingemaakte gember en zorgt ervoor dat de smaak in je mond weer neutraliseert. Je eet de gari dus tussen de verschillende hapjes door om zo weer de volgende nieuwe smaak goed te kunnen proeven.

Sushi

Don’t

Wat je ook altijd bij je eten geserveerd krijgt is sojasaus. Velen zijn hier niet vies van maar let op: dip alleen de vis in de sojasaus. Door de rijst in de saus te dippen zal de kleefrijst uit elkaar vallen en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Don’t

Volgens de Japanners is het beter om geen Sake bij je sushi te drinken. Sake is een Japans drankje en je zou denken dat dit de perfecte combinatie zou zijn. Toch niet… bier of thee schijnt hier veel beter bij te passen.

Don’t

Meng de wasabi niet door de sojasaus heen. Voor wat extra pit beng je de wasabi direct aan.

Zelf aan de slag gaan? Wij hebben het perfecte recept voor een sushi-zalm snack. Itadakimasu! (eetsmakelijk!)