“Studentenvoer” – lekker, snel en goedkoop

Inspiratie

Wij van Foodini begrijpen heel goed hoe moeilijk het is om als student je werk met je studie en wellicht ook stage te combineren. Om er daarnaast voor te zorgen dat je een beetje op normale tijden en goed eet lukt ook niet altijd. Daarom 5 inspiratie gerechten die niet te veel tijd in beslag nemen en ook nog eens makkelijk te bewaren zijn.

Makkelijk, snel en ook nog eens gezond!

Rode curry (kip of vegetarisch)

Een curry is altijd een fijn gerecht waar je niet veel tijd aan kwijt hoeft te zijn. Groenten, kip of beiden, rijst, wat koriander en klaar. Makkelijk in één pan te bereiden zodat je ook niet veel hoeft af te wassen.

Aglio e olio

Een grote pan Aglio e Olio geeft je net dat beetje pit dat je nodig hebt om er weer tegen aan te kunnen. Deze pasta is lekker voor zowel lunch als avondeten. Hoef je ook niet meer te koken! Wil je er nog iets fris’ bij dan kan je er altijd wat rucola en citroenzest aan toevoegen.

studentenvoer

Wok

Als je zin hebt in iets Aziatisch kan je ook gaan voor gewokte groenten met wat sojasaus, limoenzest en wat noodles, vis of vlees. Reepjes rauwe zalm die je er op het laatst snel doorheen roert zodat die gepocheerd is geven ook een lekkere draai aan dit gerecht.

studentenvoer

Ravioli met salieboter

Pasta is toch echt het ultieme studentenvoer. Het vult goed en er valt ook niet veel aan te verpesten. Om eens een wat andere soort pasta dan alleen maar met tomatensaus te eten is salieboter ook een lekkere optie.

studentenvoer

Gebakken zalmfilet op bedje van spinazie

Een gebakken visje kan ook heel lekker en makkelijk zijn. Zalmfilet met spinazie geeft toch een wat minder groot schuldgevoel dan een flink bord pasta kan veroorzaken!

studentenvoer