3 top-tips om stressvrij kerstboodschappen te doen

Inspiratie

De lange rijen, producten die sowieso uitverkocht zijn, misschien zelfs mensen die vechten om hun plek bij de kassa. Je weet natuurlijk al waar ik het over heb: kerstboodschappen. Wij hebben er al vaak genoeg last van gehad, dus hier wat tips om stressvrij kerstboodschappen te doen.

Voorbereiding is alles

Maak alvast een menu, dan hoef je ook niet last minute al die foodblogs langs te scrollen voor idee√ęn. Ook een boodschappenlijstje is cruciaal tijdens de feestdagen. We weten maar al te goed dat we ons karretje vol stoppen met dingen die we eigenlijk niet zo nodig hebben. Door je eerst aan het lijstje te houden dwaal je niet zo makkelijk af.

kerstboodschappen

Vroege vogels vangen de dikste wormen (oftewel de beste kerstboodschappen)

In veel gevallen is dat zeker waar, vooral in de supermarkt net voor kerst. Zo ontwijk de spits bij de kassa en voorkom je dat producten niet meer op voorraad zijn in de schappen. Kijk gewoon even op welke tijden je favo supermarkt open gaat en sta gewoon dan al voor de deur. Rijk voor je alleen, let maar op. Plus dat alle vakken netjes bijgevuld zijn.

kerstboodschappen

Perfect hoeft het niet te zijn

Om niet al te veel te stressen raden wij aan niet al te veel te te experimenten tijdens de kerstdagen. Al is het wel heel leuk, nodig is het in ieder geval niet. Jij weet waar je goed in bent en die kunde is extra handig tijdens de drukke dagen. Toch wat vergeten of niet gevonden in de schappen? Is helemaal niet erg, foutjes maken is menselijk en je gasten vergeven het je 100%.

kerstboodschappen