Steun de Zeeuwse kreeftenvissers (en je maag)

Inspiratie

Elk jaar, in de laatste week van maart, is de officiële seizoenstart van de Oosterscheldekreeft. Zo ook dit jaar, maar alles is nu anders. Ondanks de coronacrisis voeren gisteren de Zeeuwse kreeftenvissers uit en een paar uur later waren de eerste Oosterscheldekreeften aan wal. Alle horeca is gesloten en dus is het tijd voor een nieuwe, creatieve manier om de kreeften aan de man te brengen.

oosterscheldekreeft

De Oosterscheldekreeft thuisbezorgd.

Elk jaar worden grofweg zo’n 60 duizend kreeften gevangen, door zo’n 25 kreeftenvissers uit Zeeland. Maar waar moeten de kreeften dit jaar naartoe? Duurzame visexpert en chefkok Bart van Olphen (mede-eigenaar van Fish Tales) start nu, in samenwerking met de Zeeuwse kreeftenvissers, een unieke actie. De befaamde Oosterscheldekreeft – doorgaans alleen voorbehouden aan toprestaurants – kun je nu ook als particulier online bestellen en wordt, gekookt en wel, bij jou thuis voor de deur afgeleverd. Handig en lekker voor de fijnproever thuis, en je ondersteunt daarmee rechtstreeks de kreeftenvissers uit Zeeland.

Oosterscheldekreeft

Bestellen

De Oosterschelderkreeft is vanaf vrijdag 27 maart te bestellen via fish-tales.com/kreeft. Als je vóór 17 uur bestelt wordt de kreeft de volgende dag aan de deur bezorgd. Verser kan haast niet. Via dezelfde site is het ook mogelijk om Zeeuwse oesters te bestellen en thuis te laten bezorgen. Zo steun je de lokale vissers uit Zeeland.