Mayo..Ketchup…of toch iets anders? #sausonderzoek!

Inspiratie

Saus = leven, want saus maakt alles lekkerder. Daarom verdiend zoiets natuurlijk ook een gedegen en wetenschappelijk onderzoek. Heinz deelt nu voor het eerst onderzoekscijfers samen met onderzoeksbureau Ipsos. Waarom gebruiken we saus en vooral waarbij gebruiken we saus? Eén ding is duidelijk, Nederlanders zijn stapelgek op saus, zo gek zelfs dat we inmiddels voor elk eet-moment gedurende de dag onze eigen favoriet hebben. Van ontbijt (16%) tot en met diner (39%), van borrelmoment (36%) tot en met BBQ (63%), saus is niet meer weg te denken op de eettafel.

saus

Nederland sausland

Nederland kan met recht een sausland genoemd worden en sausleveranciers spelen hier handig op
in met steeds specifiekere saussmaken om tegemoet te komen aan de behoefte van de Nederlander om gerechten van meer smaak te voorzien. Die gevarieerdere en veranderende eetgewoontes brengen flink wat sausgebruik met zich mee. 1 op de 4 Nederlanders gebruikt tegenwoordig saus om meer smaak toe te voegen aan de lunch. Maar
ook bij het ontbijt (16%) of brunch (16%), het borrelmoment (36%), het diner (39%) of de BBQ (63%)
zijn we gek op saus en hebben we behoefte onze eetmomenten naar een hoger smaakniveau te tillen.

Saus

Saus saus saus

Opvallend is dat de Nederlander op elk moment aan een andere saus de voorkeur geeft. 63% gebruikt saus bij BBQ. BBQ is hét saus-moment bij uitstek. Met het stijgen van de temperatuur, grijpt Nederland naast de
BBQ-kolen óók massaal naar de sausfles. BBQ en sausgebruik zijn volgens Nederlanders onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar liefst 63% voegt een of meerdere sauzen toe aan het gerecht op zijn of haar bord. Satésaus (67%), knoflooksaus (59%), mayonaise (44%), barbecuesaus (41%) en cocktailsaus (31%) zijn de vijf populairste sauzen tijdens deze zomerse traditie. Onze voorspellende gaven voorspeld dat de volgende publieksfavoriet hot honey gaat worden!

Heatsupply

Sausproducenten spelen slim in op de steeds specifiekere sauswensen. Heinz introduceerde begin dit jaar specifieke sauzen voor bij de burger (Heinz Spicy Burger Sauce), worstjes (Heinz Tomato & Herb for Sausage), rundvlees (Heinz Sweet Garlic for Beef) én een Curry Mango saus die speciaal voor kipgerechten werd bedacht (Heinz Curry Mango for Chicken).

saus