Samen met Vjèze Fur kijken naar de veranderende eetgewoontes.

Inspiratie

Als we een beetje eerlijk naar onszelf kijken, zijn wij maar een “raar volkje”. Sommige tradities en gewoontes zijn zeer Nederlands, zonder dat wij dat eigenlijk zelf weten. De oude vertrouwde kringverjaardag kent natuurlijk iedereen, net als iedereen een kaartje sturen vanaf je vakantieadres. Artiest en verfent hobbykok Vjèze Fur neemt samen met Blue Band de (veranderende) Nederlandse gewoontes onder de loop, zo ook het gebruik van zuivel.

‘Skip-the-cow’

Vjéze werkt aan een eenmalige en unieke live presentatie om deze gewoontes even goed onder de loep te nemen. De presentatie wordt gegeven tijdens het Blue Band ‘Skip the Cow’-event dat op 12 april in Amsterdam zal plaatsvinden. Leuk nieuws alvast; mensen die het event willen bijwonen, maken kans op een plekje op de gastenlijst door hun gegevens achter te laten via deze link.

Op het ‘Skip the Cow’-event staan Nederlandse gewoontes centraal die eígenlijk niet meer zo gewoon lijken te zijn. Zoals al gezegd een kringverjaardag, een kaartje sturen vanaf je vakantieadres maar ook onze eetpatronen, en het veranderen daarvan richting meer plantaardige variaties. Deze, en andere veranderende Nederlandse gewoontes neemt Vjèze Fur in zijn show onder de loep.

Vjèze Fur vertelt: “Wij gebruiken al een tijdje Blue Band thuis. Ik vind hun plantaardige alternatieven erg fijn. Blue Band Roombeter kan alles wat boter kan en ik vind het heerlijk romig smaken. In mijn keuken smeren we de boterhammen van de kinderen ermee en bakken we er aardappels in! Hun nieuwste campagne ‘Skip the Cow’ laat je op een andere manier nadenken over zuivel. En dan lijkt het kiezen voor een duurzame variant best heel logisch.”

Bij het event zijn?

Zoals eerder vermeldt kan jij als Foodini lezer dus kans maken op twee plekjes om het event bij te wonen. Laat je gegevens achter via de link en wie weet staat jij straks op de gastenlijst.