Rondje Amsterdam Cocktail Week 2019

Inspiratie

Afgelopen maandag begon de derde editie van de jaarlijkse Amsterdam Cocktail Week. Tot en met zondag kan je bij de 45 deelnemende barren terecht voor je favoriete cocktail. De cocktails zijn tijdens deze week slechts 8 euro en de alcoholvrije zijn al voor een vijfje te krijgen. Naast je favoriete stek is het dus misschien ook geen gek idee om lekker op avontuur te gaan en laat dat nou precies zijn wat wij gisteravond deden.

Amsterdam Cocktail Week

Onze Amsterdam Cocktail Week tour

Lekker cocktails drinken en eindelijk eens bij die hotspot naar binnen die al zo lang op je lijstje stond, is eigenlijk al reden genoeg om op pad te gaan deze week. Meer reden om op pad te gaan is het cocktail-programma dat de ACW ook biedt. Wat dan allemaal? Nou bijvoorbeeld leren van de bartenders van Lost and Found Drinkery die in de top 25 van beste cocktailbarren ter wereld staat. Deze week te vinden in het geweldige Twentyseven, met top personeel, een geweldig uitzicht over de Dam en een aparte ruimte om een mooi sigaar bij je cocktail te roken. Of met Martini Maestro Alessandro Palazzi in het Pulitzer een Tini Martini drinken en daar alle ins and outs over leren zoals wij gisteren deden.

Ben je bewust bezig met het milieu dan is de DECADENT BY DEFAULT in Bluespoon misschien een aanrader. Van leftovers maken ze ingrediënten die weer voor verrassende smaken zorgen in de cocktail met Chivas Regal. Daarnaast is de ontzettend charmante barman, die werkelijk alles weet een extra reden om te gaan.

foto Kirsten van Santen

Ook mannen komen aan hun trekken…

Houd je van een spelletje, sappige spareribs en ben je een whiskey fan, dan moet je naar Pigs & Punch. Bestel daar de Signature cocktail, Kanaola, met special effect. Het spelletje zit hem in het special effect. Komt er een Pigs & Punch pin tevoorschijn, dan krijg je een mini versie van de Talisker mee naar huis. Zit er een World Class muntje in je glas (wij waren de gelukkige, dus daarover later meer) dan win je een Exclusieve Talisker proeverij #luckyus

Meer een bier liefhebber? Dan raden wij je aan om naar Helst te gaan. Geweldige bieren op de tap met personeel wat over elk biertje ook een verhaal weet te vertellen. Voor de ACW creëerde zij samen met By The Dutch Old Genever het oerhollandse Kopstootje met een eigen twist. 

Kortom een divers programma met voor ieder wat wils. Voor een overzicht van deelnemende barren en het volledige programma kijk je op de website van de Amsterdam Cocktail Week.

Amsterdam Cocktail Week