RIJKSDAALDER: Joris Bijdendijk x Dennis Huwaë

Inspiratie

Er zaten eens twee chefs naast elkaar op een terras… klinkt als het begin van een mop, maar eigenlijk is het het begin van de lekkerste woordspelling in restaurantland. Joris Bijdendijk zat namelijk naast Dennis Huwaë en dus zat RIJKS naast Daalder. Rijksdaalder was geboren en de twee chefs lanceren daarmee hun zesgangen menu samenwerking.

Rijksdaalder

Rijksdaalder

Aanstaande donderdag is het zover; een fine dining thuiskookmenu met drie gangen van RIJKS en drie gangen Daalder. In de tas verwachten we uiteraard allerlei mooie zakjes en bakjes, maar een paar gelukkige kunnen ook zomaar een gouden rijksdaalder vinden…

Rijksdaalder
Lyan van Furth / LVFfood.com

Want ooit mogen we weer..

Vind je een gouden rijksdaalder, dan win je een avond waarop je bij beide restaurants mag aanschuiven voor drie gangen in elk restaurant. Hoe gaaf is dat! Maar terug naar het hier en nu; het menu (€75,- per persoon) wordt in de eigen keuken afgemaakt. Via videoinstructies leer je de signatures te bereiden. Waar je aan kunt denken? De millefeuille van rode biet van RIJKS en de pulpo met fregola van Daalder. Maak je geen zorgen, de chefs hebben het meeste werk al gedaan.

Rijksdaalder
Lyan van Furth / LVFfood.com

Bestellen

Rijksdaalder is vanaf nu zowel klassiek als vegetarisch te bestellen via ThuismetDaalder.nl of RIJKSrestaurant.nl. Rijksdaalder is van woensdag t/m zondag op te halen in RIJKS® en Daalder en elke dag bij Edel by Dennis aan de Postjesweg 1. Voor €17,50 per pakket wordt het menu ook door heel het land bezorgd (m.u.v. de Waddeneilanden). Landelijke bestellingen moeten een dag van tevoren voor 12:00 uur geplaatst zijn.