RIJKS verhuist (voor even) naar de Amsterdamse Zuidas

Inspiratie

Aanstaande donderdag (31 augustus) opent RIJKS een pop-up op de Amsterdamse Zuidas. Joris Bijdendijk en zijn team werken op deze locatie tot eind november de renovatie van het huidige RIJKS afgerond is. Alleen restaurantje spelen zou hun eer te na zijn, en dus openen ze ook een pop-up store en hebben iets heel gaafs voor de borrel bedacht.

RIJKS

RIJKS is moving

In RIJKS® POP UP blijft het RIJKS®-fundament leidend: het Nederlands culinair erfgoed met oer-Hollandse producten voert de boventoon op de kaart en er wordt alleen gewerkt met de állerbeste producten. Bijdendijk: “Maar het gaat om meer dan alleen goede producten: we moeten ook op lange termijn de Nederlandse gastronomie verder brengen. Daarom is diepgaande verbetering van de productie en logistiek van eten en drinken noodzakelijk voor de toekomst van onze branche en van heel Nederland. We moeten culinair vooruit, zowel van onze zijde als restaurant als aan de zijde van de gast. Deze manier van denken staat centraal in zowel RIJKS® POP UP als in het nieuwe RIJKS®. De start van ‘de culinaire vooruitgang van Nederland’ zoals wij het zelf noemen begint in RIJKS® POP UP.”

RIJKS

RIJKS borrelen én mee naar huis

RIJKS® POP UP is op donderdag- en vrijdagmiddag geopend voor de borrel. Bijdendijk: ”Met RIJKS® POP UP werken we toe naar het nieuwe RIJKS®. Dit doen we niet alleen culinair, maar ook in beleving. In november openen we op de vertrouwde plek een meer casual restaurant met high end gerechten: een plek waar gasten zich op verschillende momenten van de dag welkom voelen en waar het altijd bruist! In RIJKS® POP UP hopen we met de borrel op donderdag en vrijdag deze relaxte sfeer al te kunnen creëren. Uiteraard wel zoals je van RIJKS® gewend bent: culinair en verrassend. Denk bijvoorbeeld aan een signature-borrelhap of een RIJKS®-klassieker als de millefeuille van rode biet uit de RIJKS® trekmuur.”

Thuis met RIJKS® het weekend in? Voor de betere weekendboodschappen is er de RIJKS® POP UP STORE. De tijdelijke winkel naast het restaurant opent op donderdag en vrijdag haar deuren met een collectie typische RIJKS®-producten van vaste leveranciers, zoals kazen van Fromagerie L’Amuse, zuurdesembrood van Wils Bakery Café of Urker TA’IM vissaus uit de Noordzee. Ook zijn er tweedehands RIJKS-spullen, zoals stadsplanken, borden en sloven tot aan scherp geprijsde kookboeken.

RIJKS