Restaurant ‘Het Kook Atelier’ op Texel: nu echt permanent.

Inspiratie

Nu alweer een paar jaar geleden waren wij als Foodini uitgenodigd voor een gala-diner waar awards werden uitgereikt (niet aan ons uiteraard ;)) en daar zaten wij aan tafel bij een alleraardigst stel (die dus wél waren genomineerd!). Lang verhaal kort; het klikte en voor we het wisten hadden we samengewerkt met ons Foodini Food Fest, waren wij op bezoek bij hun geweest op Texel en hielde we contact. Wat ik maar wil zeggen: het leven loopt soms vrij onvoorspelbaar, maar juist daaruit kunnen hele mooie dingen komen. Zo ook bij restaurant ‘Het Kook Atelier’ en het bijhorende hotel Op Oost.

De eigenaren: Valerie en Joram

Hoe het begon

In 2020 zouden de deuren van het definitieve restaurant geopend worden, maar goed dat onvoorspelbare leven he. Houtwormen in het dak, een fundering die flink te wensen overliet en toen nog een flink onverwachte pandemie. Zoals wij al eerder schreven  is het stel ontzettend creatief en dus ontvingen ze gasten op alternatieve locaties om zo toch bezig te blijven, aan het merk te werken én het concept te perfectioneren.

Nu, na flink wat jaartjes doorzetten, gaat de droom dan eindelijk open: deze augustus opent de gastrofarm met gloednieuw restaurant.

Permanent: Het Kook Atelier

Bij dit restaurant wordt er echt gekookt met een visie: gasten verbinden met de natuur van het eiland en laten zien hoe mooi en smakelijk dat allemaal is. Er wordt alleen gewerkt met seizoensproducten en zo veel mogelijk met producten van het eiland. Gelukkig biedt het eiland volop goede ingrediënten, zoals Texels lamsvlees, vis, kaas, zuivel en groenten. Het vaste menu dat gasten straks in de nieuwe locatie geserveerd krijgen, bestaat uit in totaal vijftien smaakmomenten (teasers, amuses en gerechten).

De Grand Opening vindt begin augustus plaats en daarna is iedereen welkom om te dineren en te overnachten bij deze culinaire parel van Nederland.

www.opoost.nl/hotel