Pika Fest – HOT HOT HOT (sauce event)!

Inspiratie

Op 25 juni is de allereerste editie van het Pika Fest! Het Wat Fest? Een nieuw, gratis, duurzaam en community driven hot sauce event vol met lokale hot sauce producenten. Oftewel: hot sauce liefhebbers uit Amsterdam (en alle andere plekken) verzamel je zaterdag 25 juni tijdens het Pika Fest om samen de ‘pikante’ manier van leven te vieren!

Pika Fest

Pika Fest

Het Pika Fest vindt plaats bij Six and Sons, een platform en winkel voor duurzame merken in hartje Amsterdam. De oprichters van deze te gekke winkel vinden het Pika Fest is een unieke kans om lokale hot sauce producenten te leren kennen en de hete sauzen zelf te proeven. Deze lokale milieubewuste ondernemers gebruiken natuurlijke en hoogwaardige ingrediënten om hun eigen unieke sauzen in kleine batches te maken. Welke producenten hoor ik je vragen?

Tijdens Pika Fest kan je hot sauce proberen van Chilli Chan’s, Herbano, Sooo Kimchi en Pika Hotstuff. Alle vier lokale bedrijven in de hot sauce community die duurzaamheid belangrijk vinden. Eyan Chan van Chilli Chans: ‘Wij produceren zelfgemaakte Crispy Chilli olie. Het is 100% natuurlijk, glutenvrij, vegan en zwaar verslavend!’. Andres Jara van Herbano: ‘Bij Herbano delen we die waarden. Impact creëren smaakte nog nooit zo goed. Daarom geloven we sterk in lokale bedrijven. We hebben zelfs een plantage waar we onze eigen hete pepers verbouwen, gewoon hier in Amsterdam.’

Pika Fest

Maar er is meer…

Tijdens Pika Fest kun je van de hitte genieten (of ‘m juist blussen) met een mocktail van alcoholvrij drankenbedrijf Lyre’s en grooven op de beats van DJ Jasper Drummen. En het mooiste is dat de toegang voor iedereen gratis is.

Pika Fest

Pika Fest is op zaterdag 25 juni. Van 14 tot 18 uur bij Six and Sons, Haarlemmerdijk 31 Amsterdam. Gratis toegang.