Parelpils – oesters eet je voortaan met dit biertje!

Inspiratie

Zeg oesters en champagne en iedereen begint gelijk enthousiast te knikken. Zeg je oester en bier, dan kijkt iedereen je toch iets moeilijker aan. Maar niet voor langer, er is nu namelijk ‘Parelpils’ een biertje speciaal ontwikkelt voor bij je oesters. Ontwikkelt door de lieve mensen achter de Oesterwandeling en het Oesterfestival, oftewel: echte oester-experts!

Parelpils

Oesters en bier, dat klinkt als een contradictio in terminis. Toch blijkt dit een fijne combinatie van smaken. Shannice en Leonne van Koester je Oester houden zich bezig met alles dat met oesters te maken heeft. Door hun eigen interesse in bier hebben ze onderzocht of het mogelijk is een delicaat speciaalbier te brouwen dat bij deze schelpdieren past. Oesters hoeven namelijk niet altijd maar met champagne te worden gecombineerd. De naam kwam al snel en de zoektocht naar het perfecte speciaalbier en de juiste smaak eindigde natuurlijk in Zeeland. Er wordt namelijk samengewerkt met de Zeeuwse brouwer “Dutch Bargain”. De basis van het speciaalbier bestaat uit lokale Zeeuwse producten en er is water uit de Oosterschelde gebruikt in het brouwproces.

Het speciaalbier is subtiel en elegant, met smaken die goed combineren met oesters. Zo wordt er gebrouwen met een aantal bijzondere ingrediënten zoals lamsoor, verveine en sansho peper.

“Bij het brouwen van dit speciaalbier maken we gebruik van allerlei lokale aanverwante producten, waarin Zeeland centraal staat. Een mooie combinatie van twee bedrijven”, aldus Boris Bosse (Dutch Bargain).

Voor meer informatie over Parelpils (of om te bestellen!) bezoek dan https://koesterjeoester.nl/product/parelpils/.