Woodford Reserve Old Fashioned Week 2023

Inspiratie

In november heffen whiskeyliefhebbers overal ter wereld het glas en proosten op één van de bekendste cocktails: de Old Fashioned. Van 12 tot 19 november is het in ons eigen land de Woodford Reserve Old Fashioned Week, dé week om een (andere) Old Fashioned te bestellen. De beste bars van Nederland laten, samen met Woodford Reserve Bourbon Whiskey, proeven dat deze Nestor van de cocktails tijdloos is en blijft. Een week om innovative twists op de klassieker te ontdekken, maar ook om (ein-de-lijk) zelf de ultieme Old Fashioned te leren maken.

Woodford Reserve

Old Fashioned – sinds 1862

De Old Fashioned is een van de oudste cocktails in de geschiedenis. Het drankje met bourbon, suiker en bitters was in 1862 al te vinden in het allereerste cocktailboek, ‘The Bartender’s Guide’ van cocktaillegende Jerry Thomas. Al noemde Thomas ‘m toen nog simpelweg ‘Whiskey Cocktail’. Over het precieze recept kan oneindig gediscussieerd worden. Suiker of suikersiroop? Mixen in het glas of in een stirring glass? Rye of bourbon? Toch is het moderne en meest voorkomende recept wereldwijd al jaren: Woodford Reserve Bourbon, wat suikersiroop en een scheutje bitters.

Woodford Reserve Old Fashioned Week

Tijdens Old Fashioned Week kan iedereen de Old Fashioned (her)ontdekken. Woodford Reserve Bourbon viert samen met de beste bars van Nederland in steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag naast het originele receptuur creatieve variaties op de klassieker.

Maar laten we bij de basis beginnen: op 12 november kun je in Lotti’s alles over de Old Fashioned leren. Ook ontdekken nieuwelingen en liefhebbers hoe ze met kleine aanpassingen in het recept een heel eigen Old Fashioned creëren. Wie toch liever drinkt dan stirred, zit op 15 november goed bij The Flying Dutchmen Cocktails tijdens een bar take-over van Swift Londen.

Een dag later, op 16 november, kleurt de bekendste voordeur van de Amsterdamse barindustrie rood met een bar take-over van Little Red Door Parijs, cocktailbar nummer 6 in de prestigieuze ’50 Best Bar’s’ in de wereld, bij speak-easy Door 74. Wie deze Old Fashioned Week goed wil afsluiten kan zondag 20 november aanschuiven bij Sins of Sal, daar zal internationaal geroemde bar en restaurant Kink uit Berlijn feestelijk de week afsluiten.

Onder andere Pulitzer’s Bar, The Flying Dutchmen Cocktails, Botanero, Dorian, Door 74, Lotti’s, Barbue, Fitz’s Bar, Axis Hilton en Sins of Sal steken de cocktail in het nieuw. Bekijk hier de deelnemende bars bij jou in de buurt.