Nieuwe docu-serie vol Nederlandse sterrenchefs!

Inspiratie

De Sterrenkaart; een serie over Nederlandse sterrenchefs komt, via kook-tv zender njam!, naar de Nederlandse televisie. Joris Bijdendijk, chefkok van het geweldige restaurant RIJKS, trapt de serie af op zondag 1 maart. Grote namen volgen hem de weken erna.

De Sterrenkaart
Credits: Jan-Kees Steenman

De Sterrenkaart – een mix van chefs.

In elke aflevering staat één chef en zijn restaurant centraal. De makers hebben een likkebaardend lekkere mix van Nederlandse topchefs weten te strikken. Van gevestigde namen tot spannende nieuwkomers. De topchefs worden in deze vijfdelige docu-serie op de voet gevolgd.  Hoe ziet het dagelijkse werk in een sterrenkeuken eruit? Wat is de magie van een Michelin-ster? Welke offers en inspanningen zijn nodig om in de culinaire top mee te draaien? En wat zijn de ins & outs van hun signature-gerechten en hoe bereiden zij die? 

De Sterrenkaart
Gerecht van Syrco Bakker (foto door Chantal Arnts)

De deelnemende chefs zijn: 

Joris Bijdendijk (restaurant RIJKS*, Amsterdam) – Zondag 1 maart

Restaurant Rijks werd in 2016 bekroond met 1 Michelin ster. Met zijn lokale keuken brengt Bijdendijk een ode aan de Nederlandse eetcultuur. De chef vertelt over de harde weg richting de top en laat zijn favoriete kooktips&tricks zien.

Jonnie Boer (De Librije***, Zwolle) – Zondag 8 maart

Een van de peetvaders van de Nederlandse topgastronomie. Hij geeft een uniek inkijkje hoe het eraan toegaat in de keuken van zijn succesvolle driesterrenrestaurant in Zwolle.

Danny Tsang (O&O*. Sint Willebrord) – Zondag 15 maart

In 1982 begon chefkok Danny, samen met zijn vrouw Helena, een afhaalchinees in het Brabantse dorp Sint Willebrord. Ruim dertig jaar later is het familierestaurant – waar tegenwoordg ook alle kinderen in meewerken – getransformeerd tot tot een Aziatisch fine-dining restaurant dat in 2018 een Michelin-ster kreeg.

Margo Reuten (Da Vinci *, Maasbracht) – Zondag 22 maart

Margo Reuten is de enige vrouwelijke sterrenchef van Nederland. Haar restaurant Da Vinci in Maasbracht kreeg in 1999 de 1ste ster en tien jaar later volgde een tweede. Zij vertelt onder meer over de tegenslagen die ze moest overwinnen zoals periode van ziekte en het verliezen van de tweede ster in 2018.

Syrco Bakker (Pure C **, Cadzand) – Zondag 29 maart

Sergio Herman zag in Syrco Bakker een groot talent en zette hem in 2010 achter de potten van Pure C in Cadzand. In 2011 werd hij bekroond met een Michein-ster, in 2018 met een tweede. Syrco vertelt over zijn visie op de hedendaagse topgastronomie en onthult drie van zijn signature dishes.

Njam! zit op kanaal 39 (via het basispakket van KPN), De Sterrenkaart is ook te zien op www.njam.tv.