Kijk de smaakmakende trailer van Netflixs ‘Streetfood’

Inspiratie

De nieuwe serie van de makers van “Chef’s Table” nemen je mee in een world of food, om precies te zijn langs de keukens van negen verschillende Aziatische landen.

World of Food

De makers van Chef’s Table focussen in deze show op chefs die goedkope gerechten koken in kleine, familie gerunde restaurants en de kleinste stalletjes midden op de straten van Azië. In de gloednieuwe trailer zien we de chefs noodles bereiden waarvan je duizelt, visgerechten waar je spontaan honger van krijgt en geroosterd vlees, soepen en de heerlijkste streetfood snacks waarvan je meteen een vliegticket boekt. Het is werkelijk een world of food wat er aan je voorbij komt.

Elke aflevering focussed zich op één locatie en drie of vier getalenteerde street food sterren. De show neemt je mee naar Thailand, India, Taiwan, Japan, Zuid Korea, Singapore, Indonesië, de Filippijnen en Vietnam.

Langs welke chefs de makers dan gaan? En misschien nog wel belangrijker: in welk gerecht de chefs door jarenlange training tot in de puntjes geperfectioneerd hebben? Wij hebben het voor het gemak onder elkaar gezet:

World of Food

Bangkok, Thailand

Jay Fai (crab omelet, tom yum soup, drunken noodles)
Khun Suthep (hand-pulled BBQ pork noodles)
Jek Pui (curries)

Osaka, Japan

Toyo (tuna cooked with a blowtorch)
Mr. Kita (takoyaki)
Goshi (okonomiyaki)

Delhi, India

Dalchand Kashyap (chaat)
Mohamed Rehan (nihari)
Karim’s (seekh kebabs)
Dharmender Makkan (chole bhature)

Yogyakarta, Indonesia

Mbah Satinem (jajan pasar)
Leonarda Tjahjono (jajan pasar)
Mbah Lindu (gudeg)
Yasir Ferry Ismatrada (mie lethek)

Chiayi, Taiwan

Grace Chia Hui Lin (fish head soup)
Uncle Goat (goat stew)
Li-Hua and Liu-Zhu (chicken rice)
Tsui-Eh (tofu pudding)

Seoul, South Korea

Cho Yonsoon (knife-cut noodles)
Gunsook Jung (soy-marinated crab)
Gumsoon Park and Sangmi Chu (mung bean pancakes)
Jo Jungja (rice fried in a waffle maker)

Ho Chi Minh City, Vietnam

Truoc (snails)
Anh Manh (pho)

Singapore

Aisha Hashim (putu piring)
Master Tang (wanton noodles)
KEK Seafood (chili crab)
Niven Long (chicken rice)

Cebu City, Philippines

Florencio “Entoy” Escabas (reef eel stew)
Leslie Enjambre (lechon cebu)
Ian Secong (tuslob-buwa)
Rubilyn Diko Manayon (lumpia)

De serie komt 26 april op Netflix.