Laphroaig x The Unbound: Taste Trailblazers experience!

Inspiratie

Laphroaig Single Malt Scotch Whisky presenteert met gepaste trots het wereldwijde initiatief ‘Taste Trailblazers’. Het concept is een viering en tegelijkertijd een ode aan alle culinaire pioniers. Taste Trailblazers is geïnspireerd door de pioniers van Laphroaig; het eiland Islay aan de westkust van Schotland, waar de single malt op turf gestookte whisky vandaan komt. In Nederland is Laphroaig voor deze gelegenheid een samenwerking aangegaan met boutique hotel en ‘estate’ The Unbound in Amsterdam.

Laphroaig

Laphroaig Taste Trailblazer x The Unbound

Dat kan iedereen bij The Unbound. Deze unieke plek staat bekend om zijn outdoor experience in Amsterdam. Tel daarbij op een hoogwaardige keuken onder leiding van chef Nicolas Derrstroff, een pionier in het bereiden van groente en fruit op een experimentele wijze. Gasten zijn hier onderdeel van het concept, en onder andere de eigen kruidentuin zijn voor Laphroaig de ingrediënten om hier de Taste Trailblazer Experience te organiseren.

Laphroaig

Laphroaig

De distilleerderij van Laphroaig, opgericht in 1815, is van origine een familiebedrijf en werd van generatie op generatie doorgegeven, zowel de receptuur als de maakwijze. Toen Ian Hunter in 1927 aan het roer kwam te staan, erfde hij enkele uitdagingen. Die juist zorgden voor de kenmerkende smaak van Laphroaig. Er was weinig mout te krijgen, daarom zette Hunter zijn eigen productie op en gebruikte traditionele ovens met open vuur, waarin hij turf van eigen grond gebruikte en de gerst koud rookte. Islay, gelegen in de Atlantische oceaan, zorgt ervoor dat de zilte zeewind en soms overstromingen de zoute smaak afgeven aan de vaten. Deze drie elementen, zout, turf en vuur, zorgen tot op de dag van vandaag voor de intense smaakbeleving van Laphroaig.

Al meer dan 200 jaar is Laphroaig een directe weerspiegeling van zijn herkomst. Van het zoute zeewater en de zeebries, tot de aardse rokerigheid die afkomstig is van de gemoute gerst die koud wordt gerookt door traditionele ovens die worden gevoed door Islay-turf. De elementen zout, vuur en turf maken Laphroaig whisky ongeëvenaard in kwaliteit en superieure smaak.

Laphroaig

Laphroaig Taste Trailblazer zelf ervaren

Het Taste Trailblazers concept laat de pioniers naar voren komen, ditmaal moderne culinaire pioniers op het gebied van smaak. De beste chefs, zij die de industrie op het gebied van smaak vooruit brengen, werken met de whisky en de drie elementen: zout, turf en vuur. Het resultaat is een unieke food pairing waar de combinaties van smaken elkaar versterken gecombineerd met de echte Laphroaig beleving. In Nederland biedt Laphroaig een Taste Trailblazer Experience aan in the Unbound in Amsterdam waar al deze elementen samenkomen.

Laphroaig

De experience is een op Laphroaig geïnspireerd 3-gangen diner in het restaurant gecombineerd met een overnachting in één van de luxe cabins van the Unbound. Dit menu is speciaal ontwikkeld en samengesteld door de chefkok van the Unbound, Nicolas Derrstroff en Lewis Thomson, Laphroaig’s BrandAmbassador. De elementen zout, turf en vuur, kenmerkend voor Laphroaig komen vanzelfsprekend terug in dit menu. Een unieke whisky en foodpairing die de echte Laphroaig smaakbeleving in haar beste essentie weergeeft.

Na het diner is er een mogelijkheid om bij het kampvuur marshmallows te roosteren en een glas Laphroaig te drinken. Aan het kampvuur kan je de verhalen lezen van de Taste Trailblazers of deel je eigen verhalen met je vrienden. Deze experience brengt je terug naar de natuur, maar wél in alle luxe. Een culinaire eravring met vrienden om nooit te vergeten.

Laphroaig

Laphroaig

Een overnachting en een exclusief 3-gangen menu geïnspireerd op Laphroaig voor 2 personen
kan geboekt worden vanaf € 182,50 per persoon. 

Dit is inclusief het Laphroaig Experience pakket bestaande uit een fles Laphroaig met 2 whisky glazen en een unieke kit voor de Taste Trailblazer stories bij het kampvuur ’s avonds