Foodie Instagram accounts die je moet volgen

Inspiratie

Kleurrijke smoothies, bijzondere versiering op een cake of pastagerechten waar je spontaan van kwijlt…op Instagram kan het allemaal. Daarbij wordt het ook steeds belangrijker hoe we ons eten presenteren en deze mensen doe dat in onze ogen supergoed. Dit zijn de Instagram-accounts die je doen watertanden. Enjoy! (Oh, eerst natuurlijk schaamteloze zelfpromo: ook wij hebben een heel fijn Foodie-account)

Marcus Samuelsson (@marcuscooks)

Zweeds-Ethiopische Marcus Samuelsson kennen we al van zijn verschillende kookboeken en restaurant The Red Rooster in Harlem, New York. Naast succesvolle chef en schrijver is Samuelsson een echte cultuurliefhebber. Zijn feed staat vol korte video’s en foto’s van Jamaica of zijn vaderland Ethiopië. Heerlijk eten, bijzondere plekken en cultuur vind je op zijn Instagram.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marcus Samuelsson (@marcuscooks) op

Lucy Parissi (@supergolden88)

Fancy drankjes, schitterende gerechten en vooral veel zoetigheid worden gedeeld op de pagina van voedselfotografe Lucy Parissi. Naast het maken van verrukkelijk ogende kiekjes schrijft ze ook nog eens recepten op haar blog. Je krijgt spontaan zin om te bakken wanneer je haar foto’s ziet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lucy Parissi (@supergolden88) op

Rudolph van Veen (@rudolphvanveen_official)

De OG chef van tv, natuurlijk hebben we het over Life & Cooking waar Rudolph van Veen elke aflevering te zien was met een nieuw recept. Inmiddels heeft hij meerdere kookboeken geschreven, meegeholpen met de opstart van 24Kitchen en verschijnt hij regelmatig op tv. Van familiefoto’s tot professioneel geschoten plaatjes van zijn gerechten sieren zijn Instagram feed.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rudolph van Veen (@rudolphvanveen_official) op

Francisco Migoya (@fjmigoya)

Je kijkt je ogen uit op de Instagram van chef-kok Francisco Migoya. Werkzaam bij Modernist Cuisine zorgt hij voor veel excentrieke foto’s van eten en gerechten die hij graag deelt met de wereld. Zoals een anatomisch hart van chocolade of een cake dat een beetje lijkt op een stukje hersens, het kan niet gek genoeg. Al weet je soms niet wat je ziet, leuk is het in ieder geval wel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Francisco Migoya (@fjmigoya) op

 24H Chefs (@24hchefs)

De derde editie van 24H Chefs gaat bijna van start: hét culinaire event van Nederland waarbij 24 topchefs 24 uur lang achter elkaar koken voor het goede doel. Op hun Instagram account wordt je op de hoogte gehouden van de laatste nieuwtjes en worden mooie foto’s gedeeld van prachtige gerechten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 24H Chefs (@24hchefs) op

Roberta Pagnier (@robertapagnier)

Kok, presentatrice en ook Instagrammer. Roberta Pagnier vult haar feed met zelfgemaakte gerechten, kiekjes van haar kindjes en nog meer lekker eten. Dus snel verveeld ben je niet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door RobertaPagnier (@robertapagnier) op