In vier stappen naar een perfect gepocheerd eitje

Inspiratie

Een gepocheerd ei maken lijkt een hele kunst en aardig wat werk, maar het is makkelijker dan je wellicht denkt. Met deze een vier simpele tips lukt het jou om straks een heerlijk gepocheerd eitje op tafel te zetten!

Stap 1 naar een perfect gepocheerd ei

Breng als eerst het water in een steelpan aan de kook. Wanneer het begin de bubbelen haal je de pan van het vuur. Het is namelijk niet de bedoeling dat je water keihard kookt bij het pocheren van een ei.

Stap 2

Vervolgens het ei. Zorg ervoor dat je ei vers is voor het best resultaat. Dit is heel belangrijk! Tik het ei uit in een kommetje zodat je deze straks makkelijk in het kokende water kan laten vallen.

gepocheerd ei

Stap 3

Voordat je het ei in het water laat vallen, maak je met een lepel een draaikolk in het water. Dit houdt het ei namelijk bij elkaar.

Stap 4

Je mag het ei nu in het water laten vallen. Laat het ei 3 minuten pocheren en haal hem er dan met een grote lepel weer uit. Als je een kleine snede maakt in het gepocheerd ei, loopt het eigeel er mooi uit.

Maar het perfecte gepocheerde ei maak je door te blijven oefenen. Practice makes perfect!