Bier? Chocola? Kaas? Brood? Ja, ja, ja en toch nog een keertje ja! Al die producten zijn gefermenteerd en dus is dat woord toch echt een stuk minder eng dan je misschien denkt. Fermentatie is gewoon een gecontroleerde vorm van verrotting en was misschien wel de grootste trend tijdens de coronapandemie onder de hobbykoks van Nederland. Wat bleek; het vergde toch wel wat tijd, energie, liefde en zeker ook techniek en kennis. Gelukkig geldt ook hier: fermenteren kun je leren! Op ‘Het Verrotte Festival’ delen dé experts op het gebied van fermentatie hun best bewaarde geheimen en laten ze met alle liefde hun gefermenteerde producten proeven.
Het Verrotte Festival
Drie oud-collega’s werden door vele dinertjes goede vrienden. Dinertjes waar ze tijdens de lockdowns hun eigen gefermenteerde brouwsels uitprobeerde. Eerlijk? Deze waren niet altijd van het beste niveau en dus trokken ze de conclusie: waarom zelf blijven aanklooien als je ook de beste chefs kunt vragen hoe je iets dan wel lekker en lang houdbaar kunt maken.
Resultaat? Een tweedaagsfestival waarop meerdere food-initiatieven aanhaken om op 21 en 22 augustus alles te vertellen over hun (gefermenteerde) producten én natuurlijk het gelijk te laten proeven. Het festival vindt plaats bij Totti Beach, een nog te openen gloednieuwe hotspot in Amsterdam. Per dag kunnen er 300 bezoekers genieten, proeven en leren van de gefermenteerde crème de la crème.
Alles op een rijtje
Wat? Het Verrotte Festival
Waar? Totti Beach; nieuwe horeca- en evenementenlocatie
Adres? Overschiestraat 188
Wanneer? Zaterdag 21 en zondag 22 augustus
Tijden? 12:00 – 02:00
*Per dag kunnen er 300 bezoekers een dag in de zon bonviveren