Hendrick’s Gin nieuwe limited edition: Neptunia!

Inspiratie

Aan de ruige kustlijn van Ayrshire, in het zuidwesten van Schotland, spoelde het idee van Hendrick’s Neptunia de gedachten van Lesley Gracie (master distiller) binnen. Hendrick’s Neptunia heeft net als de eerdere limited editions de originele Hendrick’s Gin als basis, met de kenmerkende essences van komkommer en roos. Deze keer raakt de bekende smaak overspoeld met een blend van botanicals die Gracie vond aan de Schotse kust, met een zacht briesje van citrus als finish.

Hendrick's

Hendrick’s Neptunia: een gin met zeebenen

Aan de ruige kustlijn van Ayrshire, in het zuidwesten van Schotland, spoelde het idee van Hendrick’s Neptunia de gedachten van Lesley Gracie binnen. Daar, op enkele komkommerlengtes afstand van Hendrick’s Gin Palace, betoverden de ruisende melodieën van de kust haar. Wandelend in de wind zwoer ze de schoonheid van die zee te distilleren om ‘m op het droge te schenken als gin.

Terwijl Hendrick’s Gin met Neptunia een ode aan de zee brengt, duiken ze met de samenwerking met Project Seagrass nóg dieper. Op de bodem van de zee bieden weiden van zeegras bescherming en voedsel aan ontelbaar veel diersoorten én slaan ze miljoenen tonnen CO2 op. Met recht mag zeegras één van de hardst werkende organismen van de zee genoemd worden en toch weten velen niet eens van hun bestaan af. Het slechte nieuws is dat de afgelopen 40 jaar bijna een derde van het zeegras wereldwijd verdwenen is. Maar er is ook goed nieuws: Hendrick’s gaat helpen.

Overal waar Hendrick’s Neptunia geschonken en gedronken wordt zullen er lokale projecten worden opgezet om het onzichtbare zichtbaar te maken.

Hendrick's

Proeven? Haal hem snel hier. Inspiratie nodig? Check dit cocktail recept met de Neptunia Gin.