Hemelvaarts Weekend Guide

Inspiratie

Hemelvaartsdag 2019 staat weer voor de deur, met ook deze keer weer verschillende overheerlijke evenementen om je agenda mee te vullen. Deze keer heb je helemaal geluk, omdat na Hemelvaart je nog maar één werkdagje of studiedag hebt voordat het alweer weekend is. Ook voor het weekend hebben wij een aantal toffe evenementen. Bereid je dus alvast voor op een aantal heerlijke dagen, met onze Hemelvaart Weekend Guide!

ROLLENDE KEUKENS | AMSTERDAM (Woensdag 29 mei t/m zondag 2 juni)

Ook deze keer wordt het Westergasterrein weer omgetoverd tot het grootste openluchtrestaurant van Nederland. Met meer dan 110 verschillende Rollende Keukens kom je door het Hemelvaartsweekend. Van gastronomische vreetkar tot excentrieke pizzawagen en van BBQ-camper tot de rollende keukenprinsen. Je vind het tot en met zondag 2 juni allemaal op Rollende Keukens bij de Westergasfabriek. Iedere dag geopend vanaf 13:00 tot 23:00!

Hemelvaartsdag 2019

TASTE OF AMSTERDAM | AMSTERDAM (Vrijdag 31 mei t/m maandag 3 juni)

Bezoek de ultieme ‘Foodie Playground’ van Amsterdam en geniet dit weekend van 24 Amsterdamse toprestaurants, die gezamenlijk zo’n 100 gerechten op tafel zetten. En om zoveel mogelijk gerechten te proberen serveren ze ‘signature dishes’, wat eigenlijk inhoudt dat je zoveel meer kan proberen omdat het kleinere maaltijden zijn. Daarnaast zijn er ook verschillende workshops, tastings en kookdemonstraties. Wil jij erbij zijn? Kijk dan snel hier voor jouw entreetickets (en die van je vrienden!).

Hemelvaartsdag 2019

FRITUURFESTIVAL | GRONINGEN (Zondag 2 juni)

Een bolognaiseschijf, kaasgehaktbal of een carbonarakroket, je vindt het zondag allemaal tijdens het Frituurfestival in Groningen. Hier is geen snack te gek! Reis dus komend weekend af naar het Noorden van Nederland en proef snacks die je nog nooit geproefd hebt. Ontdek het frituurfestival, misschien is de snertkroket wel jouw nieuwe favoriete snack?

ETEN OP ROLLETJES | HILVERSUM (Donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni)

Eten op Rolletjes keert met Hemelvaart voor het vierder jaar terug in het Dudokpark in Hilversum. Voor jong, oud en alles daartussenin is er genoeg te beleven in het openluchtrestaurant. Ontdek nieuwe smaken van één van de keukens op rolletjes. Er is voor iedereen wel iets te vinden! Plof met de hele familie neer op een picknickkleed en deel hapjes met elkaar, of maak nieuwe vrienden aan één van de grote houten tafels. Kijk hier voor meer informatie over Eten op Rolletjes.

VILLA’S CULINAIR WIJNTHEATER | AMSTERDAM (Donderdag 30 mei t/m
zondag 2 juni)

Hemelvaartsdag 2019 staat het strand van Villa Westend voor de vijfde keer in het teken van Villa’s Culinair Wijntheater. Een 4-daags wijnfestival waarbij alles draait om wijn, eten en beleving. Eindeloos genieten dus! Iedere dag is er voor jong en oud een programma boordevol activiteiten. Villa’s Culinair Wijntheater is tijdens de evenementdagen geopend van 14:00 tot 0:00. Santé!

RYPP WIJNFESTIVAL | ROTTERDAM (Vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni)

Niet alleen in Amsterdam, maar ook in Rotterdam ben je komend weekend aan het goede adres voor wijn. Op een unieke locatie, op en rondom het Drijvende Paviljoen en aan de kade. Hier geniet je ook drie dagen van de verrukkelijkste wijnen, bijzondere wijn-spijscombi’s door Rotterdams finest chefs en een frisse muziekprogrammering. Zin in een wijntje? Ga dan komend weekend naar het RYPP Wijnfestival aan de voet van de Erasmusbrug.

Hemelvaartsdag 2019

Hemelvaartsdag 2019

Geniet van het (extra dagje) weekend! Wie neem jij mee naar een van deze evenementen?