Groente en fruit langer goed door deze spray!

Inspiratie

Vind jij het ook zo irritant wanneer je fruit of groente niet zo lang goed blijven? Er bestaan veel tips om je eten langer vers te houden maar zou het niet veel makkelijker kunnen? Goed nieuws! Er is een spray ontwikkelt die er voor zorgt dat groente en fruit langer houdbaar blijft. De Apeel-schil zorgt er voor dat je fruit langer in de fruitschaal kunnen blijven liggen!

Samenwerking

Apeel Sciences is een bedrijf dat is opgericht met het geld van Bill Gates. Dit bedrijf heeft een spray ontwikkelt waardoor er een extra laagje of schil wordt aangemaakt en er voor zorgt dat groente en fruit langer goed blijft. Producten die zijn behandeld met de Apeel spray liggen al in de Amerikaanse supermarkten. Het bedrijf Nature’s Pride uit Maasdijk gaat samenwerken met Apeel Sciences en hoopt de vruchten en groente met dit extra laagje ook in de Europese supermarkten te krijgen. De pilot wordt in het buitenland gehouden.

 

Apeel

Spray

De spray van Apeel Scienes creƫert een schil waardoor het proces van waterverlies en oxidatie vertraagd wordt. Een geur of smaak zit niet er niet aan en is ook eetbaar. Door de komst van de Apeel-schil zouden plastic verpakkingen om groenten en vruchten ook minder of helemaal niet gebruikt te hoeven worden.

Apeel

Nature’s Pride hoopt deze spray ook op asperges te kunnen toepassen. Asperges worden per vliegtuig vervoerd en zouden dankzij de Apeel-schil ook met de boot vervoerd kunnen worden. Nog belangrijker is dat dit minder belastend zal zijn voor het milieu. Naar verwachting wordt er in Juni een besluit gemaakt over of de EU de spray goedkeurt.