Gossler & Florin: Neo-brasserie in de Amsterdamse Jordaan.

Inspiratie

Een a la carte brasserie met een scala aan internationale klassiekers, elk met een eigentijdse draai. Dat beschrijft neo-brasserie Gossler & Florin in één zin. Midden in het hart van de Amsterdamse Jordaan opent Wesley van Haeften begin september de deuren op een locatie met een rijke (horeca)geschiedenis.

Gossler & Florin

Gossler & Florin

De locatie van Brasserie G&F is al eerder thuis geweest van barren en restaurants. Wat ooit begon als typische Jordanse kroeg werd vervolgens een jazzcafé, en ontwikkelde zich later van eetcafé naar fine dining restaurant Daalder*. De naam Gossler & Florin, beide historische munten, verwijst met respect naar die laatste.

Het is deze verwijzing naar het verleden, wat een neo-brasserie als Gossler & Florin ook voor ogen heeft. De chefs laten zich inspireren door de gerechten van de traditionele Franse brasserie, maar geven deze, door de moderne kooktechnieken en een innovatieve, creatieve stijl van koken, een eigentijdse twist. De Onglet Béarnaise met een glazuur van zwarte knoflook, een crunch van colombo kruiden, béarnaise uit de kidde, dragon en zoetzure sjalot
met boeuf bourguignon on the side is een goed voorbeeld waarin het beste van het verleden en het heden samenkomen.

Gossler & Florin

Chefs bar

Begin september zal de brasserie een scala aan internationale klassiekers presenteren, elk met een eigentijdse draai. Daarnaast hebben de wijnen net zo’n prominente rol bij Gossler & Florin als de gerechten zelf. Gasten kunnen naast de uitgebreide wijnkaart, ook informeren naar het kelderboekje van Wesley, waarin hij zijn persoonlijke pareltjes koestert.

Een ander pareltje is de chefs bar. Wie met de chefs mee wil kijken kan plaats nemen aan de chefs bar,
waar naast de gerechten ook een selectie klassieke cocktails geserveerd worden. Bekende cocktails als de Negroni of de Bellini zijn op het menu te vinden, maar ook voor deze evergreens onder de cocktails geldt: klassiek maar met een eigentijdse twist.

Brasserie G&F