Geen zin of tijd om te koken: 4 alternatieven!

Inspiratie

We kennen het allemaal wel: na een lange werkdag of een drukke dag met de kinderen, heb je eigenlijk geen zin of tijd om nog te koken. Toch is het belangrijk om gezonde maaltijden te blijven eten. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven die je kunt gebruiken op momenten dat je geen tijd of zin hebt om te koken. In dit artikel bespreken we vier van deze alternatieven.

Maaltijdboxen

Een populaire optie voor mensen die geen tijd of zin hebben om te koken zijn maaltijdboxen. Dit zijn pakketten die je wekelijks of tweewekelijks thuisgestuurd krijgt met alle ingrediënten en recepten voor een aantal maaltijden. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is de maaltijden bereiden. Het voordeel van maaltijdboxen is dat je zelf niet meer na hoeft te denken over wat je gaat eten en dat je ingrediënten in de juiste hoeveelheden krijgt aangeleverd. Bovendien zijn de meeste maaltijdboxen gericht op gezonde voeding en wordt er gebruik gemaakt van verse ingrediënten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij hellofresh

Kant-en-klaar maaltijden

Een andere optie als je geen tijd of zin hebt om te koken zijn kant-en-klaar maaltijden. Deze maaltijden zijn in de supermarkt te koop en zijn vaak snel en makkelijk te bereiden. Het voordeel van kant-en-klaar maaltijden is dat je geen tijd kwijt bent aan het doen van boodschappen en het bereiden van de maaltijd. Bovendien zijn er steeds meer gezonde kant-en-klaar maaltijden te koop, bijvoorbeeld met veel groente en weinig toegevoegde suikers.

Mealprep

Mealprep is het voorbereiden van maaltijden voor meerdere dagen. Dit kan bijvoorbeeld door op zondagmiddag een aantal maaltijden te bereiden voor de rest van de week. Vervolgens bewaar je de maaltijden in de koelkast of vriezer en hoef je op drukke dagen alleen nog maar de maaltijd op te warmen. Het voordeel van mealprep is dat je zelf bepaalt wat je eet en dat je niet meer hoeft na te denken over wat je gaat koken op drukke dagen. Bovendien is het vaak goedkoper dan het kopen van kant-en-klaar maaltijden of maaltijdboxen.

Gezonde snacks

Als je echt geen tijd hebt om een volledige maaltijd te bereiden, dan kun je ook kiezen voor gezonde snacks. Denk bijvoorbeeld aan een groentesalade of een smoothie met veel groente en fruit. Dit is niet alleen snel te maken, maar ook nog eens gezond. Bovendien kun je op deze manier toch alle voedingsstoffen binnenkrijgen die je nodig hebt op een dag. Zorg er wel voor dat je de snacks goed afwisselt, zodat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt.