Geen glas blijf leeft: The Art of Drinks 2023!

Inspiratie

Op 28 oktober blijft geen glas leeg op het Westerpark. The Art of Drinks is terug voor zijn derde editie. Het jaarlijkse drankenfestival is de plek om nieuwe spirits te ontdekken of met vrienden te proosten met verrassende dranken. En met bijna 90 stands, nieuwe proefpaspoorten en een innovatieplein valt er meer te ontdekken dan ooit tevoren.

Proosten, proeven, repeat.

Hobby-vinoloog, cocktail-aficionado of whiskyliefhebber? Op The Art of Drinks kan iedereen nieuwe dingen ontdekken en proberen. De beurs brengt ieder jaar de meest uiteenlopende dranken en spirits samen, die bijna allemaal gratis te proeven zijn. Met een ticket nip je proefglaasjes bij zo’n 90 stands. Dit jaar verzamelde The Art of Drinks bijna 25 wijnhuizen uit de hele wereld die zo’n 400 verschillende wijnen schenken, 40 whiskymerken met zo’n 300 verschillende whisky’s en nog zo’n 20 stands waar andere verrassende dranken en spirits te proeven zijn.

Met een ticket kunnen bezoekers wijnen, bieren, whisky’s, rum en andere (non-alcoholische) spirits proeven. Daarnaast hebben de echte liefhebbers de kans om voor een klein bedrag exclusievere spirits te proberen. Zo gaan onder andere de Tomintoul 40 years Quadruple Cask, XOP Invergordon 55 years single cask en The Glenturret 30 years open. Wie toch vooral gezellig wil proosten met vrienden bestelt dat glas wijn, dat ene biertje of die net ontdekte cocktail ook in vol formaat aan de bar.

Proefpaspoort?

Het proefpaspoort stuurt avontuurlijke drinkers dit jaar op een tour langs vijf verschillende stands om daar extra voordelig bijzondere wijnen of spirits te proberen. Wat precies op de kaart staat is vooraf niet bekend. Het proefpaspoort komt in zeven thema’s: Wines Around The World, Single Malt Premium, Single Malt PremiumPlus, Single Malt Ultrapremium, Rum Premium, Rum PremiumPlus en Spirits Around The World. De paspoorten zijn vooraf te bestellen op TheArtOfDrinks.nl.

Buiten de stands om is er nog genoeg te leren of proberen. Japan is gastland op The Art of Drinks. Sakenomism creëerde daarom een sectie op het festival waar sake, shochu en Japanse whisky te drinken zijn en seminars over deze Japanse spirits gegeven worden. Daarnaast doen bezoekers van de beurs wat extra kennis op tijdens de verschillende tastings. Zo deelt David Trampe alles over zijn geliefde mezcal en geeft Argentijnse huis Phebus een wijnproeverij.

Ook het glas heffen op 28 oktober? Reserveer nu voor €35 een ticket via TheArtOfDrinks.nl.