Winter pop-up: Fruits de Mer in de Hooischuur

Inspiratie

Afgelopen zomer was daar opeens de Fruit de Mer pop-up in een wijngaard op fietsafstand van Amsterdam. Joost en Kiki (de master minds achter de pop-up) serveerde 12 weekenden lang de lekkerste fruit de mer op deze idyllische locatie en waren blij verrast door het animo (compleet uitverkocht + dikke wachtlijst!) en besloten dus om deze winter door te pakken. Met Fruit de Mer in de Hooischuur halen ze wederom een klein stukje Frankrijk naar de hoofdstad en wederom op een te gekke locatie!

Fruit de Mer in de Hooischuur

Fruit de Mer in de Hooischuur

Met ‘Fruits de Mer in de Hooischuur’ vinden de volle visplateaus en glazen Franse wijn beschutting in een historische hooischuur – op slechts een klein rendez-voustje afstand van Amsterdam. Fruit de Mer in de Hooischuur duikt vanaf zondag 5 december, gedurende de winter, de hooiberg in met Fransgezinde fijnproevers.

Tussen het hooi duiken voor een knusse tête-à-tête of uren borrelen als Fransen met vrienden tussen twinkelende lichtjes, heaters, dekentjes en hooi om lekker warm te blijven. Na een zomer tussen de wijnranken was het vinden van de juiste winterlocatie als zoeken naar een speld in een hooiberg. En dat is precies waar Kiki en Joost ‘m vonden. Tussen Amsterdam-Noord en Broek in Waterland, een kleine 15 minuten rijden vanaf Amsterdam centrum, ligt ‘t onderkomen voor de wintereditie van hun fruits de mer pop-up, in de Hooischuur.

Fruit de Mer in de Hooischuur

Rondleiding en luxe 3-gangen lunch

Na een korte rondleiding van boer Gert – met aperitief en kaas van koeien uit eigen stal – twinkelen de lichtjes in de knusse hooischuur, waar een winterse versie van de Fruits de Mer op tafel verschijnt. Van den Branden serveert een warme bisque met truffelboter en baguette, een feestelijke fruit de mer plateau met vis uit het seizoen en de ‘krak!’ van de crème brûlée om de luxe lunch te beëindigen.

‘’We richten de zondagmiddag in zoals wij ‘m het liefst zien: gezellig tafelen in een knusse setting met een uitgebreide lunch en goede Franse wijn, om vervolgens – na een eventuele wandeling door het mooie Waterland – voldaan neer te ploffen op de bank’’, aldus chef Joost.

Fruit de Mer in de Hooischuur

Fruits de Mer in de Hooischuur maakt van de zondagen in het koude seizoen een feestje voor Francofielen en ontvangt vanaf 5 december hun eerste gasten. Iedere zondag is er keuze uit een vroege shift (12:00 of 12:30) of een latere shift (16:00 of 16:30). Ruim op tijd voor de sluiting van de horeca om 20:00. Plekken zijn beperkt, dus wie een retourtje Frankrijk plant in eigen land, reserveert snel via https://www.fruitsdemerpopup.nl/.