Foodbloggers Awards 2018

Inspiratie

Vorig jaar had ik de eer om jurylid te zijn bij de allereerste Foodbloggers Awards. Om verwarring te voorkomen: dit is geen awardshow voor de beste foodbloggers, maar juist een awardshow waar de foodbloggers hun favorieten (van het afgelopen jaar) kiezen. Waarom? Roger Bloem (een van de twee oprichters van Cityguys) wilde dolgraag een onafhankelijke awardshow opzetten. Samen met Susam Pang (van het altijd leuke BySam) voegde zij daad bij woord wat resulteerde in een awardshow waar 350 restauranteigenaren, chefs, bartenders en vrienden van de Amsterdamse horeca bij elkaar kwamen om te zien wie er in de 10 categorieën als de beste zouden worden bestempeld. Dit jaar keert de Foodbloggers Awards terug op 3 september in De Tropen Café en Restaurant.

Ook dit jaar claimen weer 10 foodbloggers een plek in de jury naast Roger en Susam. Onder andere Nancy van Batenburg (Culy), Jean-Paul Schaddé van Dooren (Cityguys), Albert van Beeck Calkoen (Mister Cocktail) Gijsbregt Brouwer (de Buik van), Karin Engelbrecht (@Mokumista), Kiki Bosman (Girls Who) en yours truly zijn hoofdjurylid.

Niet alleen de restaurants mogen gratis deelnemen; het event is geheel kostenloos voor alle genodigden. Uber Eats, Eet.nu en Lightspeed maken het event als hoofdsponsors mogelijk. Waar o.a. KetelOne en Lowlander Beer de dorstlessen en Frietboutique en Nice to Meat de hapjes verzorgen.

De tiende award is een publieksprijs en de genomineerden worden volgende week bekend gemaakt. Dus get ready to vote! 

Foodbloggers Awards