Food Design voor iedereen!

Inspiratie

Soms kom je kookboeken tegen waarvan je denk “huh, waarom is dit nog nooit eerder gemaakt?”. Uiteraard kennen wij niet alle kookboeken, maar dit food design kookboek is in onze ogen iets nieuws. Daarbij is het ook nog eens super gaaf gedaan en is de maker (Marco) gewoon een super goede gast en jij kunt hem helpen!

food design

Het food design / kookboek

Het boek laat je met mooie foto’s en heldere beschrijving zien hoe jij je eigen gerechten op een nieuwe manier kunt presenteren. Het boek heeft 148 pagina’s met veel foto’s van de presentaties en de ingrediënten. Je ziet meteen hoe je de creaties zelf kunt maken. Elke presentatie heeft een moeilijkheidsgraad, die je kunt herkennen aan het aantal sterretjes. Op deze manier is het boek interessant voor iedereen. Daarnaast krijg je nieuwe inzichten over het gebruik van keukentools, het snijden van ingrediënten en het creëren van effecten met niet voor de hand liggende materialen. Elke presentatie bevat stapsgewijze uitleg, zodat jij het zelf ook kunt.

food design

Hoe kan jij helpen (en het boek als allereerste krijgen)?

Marco is een crowdfunding-actie gestart om het boek te financieren. Wat kan je allemaal “krijgen”? Uiteraard het boek. Voor jezelf of voor vrienden die van koken houden. Daarnaast kun je enkele van de foto’s van groenten uit het boek apart bestellen. Er komen ansichtkaarten van en er worden er een paar op dibond gedrukt.

Naast deze producten is er een samenwerking met Puc, een tassenlabel uit Haarlem. Zij maken speciaal voor deze campagne een map voor divers keukengereedschappen en een map voor je notities, zodat je zelf creaties kunt vormgeven.

En als laatste heb je keuze uit twee sets met designtools om zelf aan de slag te gaan als food designer, en kun je een digitaal bestand bestellen met jouw naam in doperwten.
Elke pre order zal voor de kerst bij je worden bezorgd, zodat je deze ook nog mooi onder de boom kunt leggen. En daarnaast ontvangt elke donateur een uitnodiging voor de boeklancering!

Design your food!