Huidproblemen? Dit moet je eten voor een gezonde huid!

Inspiratie

Last van huidproblemen? Je dieet zou hier mee te maken kunnen hebben. Wel eens gehoord van het spreekwoord ‘Echte schoonheid zit van binnen’? Dat klopt dus! Het begint namelijk allemaal bij wat je in je lichaam stopt. Het juiste eten heeft het juiste effect op de huid. Hier een aantal ingrediënten die kunnen meewerken aan een gezonde, stralende huid.

huidproblemenTomaat

Tomaten zijn een goede bron van vitamine C. Ze bevatten een aantal erg belangrijke carotenoïden zoals lycopeen en bètacaroteen. Deze beschermen de huid niet alleen voor beschadiging van de zon maar ook tegen rimpels. Door carotenoïden rijk voedsel te combineren met kaas of olijfolie verbeter je de absorptie van carotenoïden. Dit resulteert in een gezonde, sterke huid!

huidproblemenAvocado tegen huidproblemen

Avocado’s bevatten veel gezonde vetten. Die zijn essentieel om de gezondheid van je huid te behouden. Deze vrucht beschermt je huid ook tegen beschadiging door de zon. Door UV straling kan je huid rimpelig worden en andere tekens van veroudering vertonen. Ook is de avocado een goede bron van vitamine E. Dit is een belangrijke antioxidant die je huid beschermt. Omdat vitamine E een betere werking heeft in combinatie met vitamine C wordt aangeraden ook die op je dieet toe te passen!

huidproblemenPure chocolade

Dit is goed nieuws voor de chocolade liefhebbers! In een onderzoek waarbij mensen elke dag 6-12 weken cacaopoeder met een hoog antioxidant gehalte consumeerden had dit een zichtbaar effect op de participanten. De huid bleek steviger, meer gehydrateerd te zijn en een betere doorbloeding te hebben. Ook was de huid minder schraal en minder sensitief voor verbranding van de zon. Eet wel pure chocolade met op zijn minst 70% cacao en houdt suiker tot een minimum!

huidproblemenGranaatappel

Het antioxidant level van een granaatappel is hoger dan dat van groene thee, wat ook erg goed voor de huid blijkt te zijn. Granaatappels verminderen ontstekingen. Ontstekingen in je huid veroorzaken roodheid en acne. Granaatappels voorkomen ook de beschadiging van te veel suiker in je bloed.

huidproblemenVette vis

Vissoorten met een hoog vetgehalte zoals zalm, haring en makreel zijn zeer rijke omega-3 vetzuren. Deze zorgen dat de huid stevig, soepel en gehydrateerd blijft. De vetzuren gaan ook ontstekingen aan die acne en roodheid veroorzaken. Daardoor kan het goed voor je huid zijn om vette vis te eten.