Hoe eet je…

Inspiratie

Voor aardig wat chefs kan het een grote belediging voor ze zijn, of voor de cultuur en cuisine die zij koken, wanneer klanten het geserveerde eten niet op de juiste manier eten. Sushi die verzopen wordt in de sojasaus, pizza dat met mes en vork gegeten wordt of zelfs hamburgers die per laag gegeten worden. Een pijnlijk gezicht voor de mensen die hier zo veel werk en trots in hebben gestopt! Bespaar hen voortaan het verafschuwen en eer de ingrediënten door deze eet etiquette tips toe te passen.

Hamburgers

Bij burgers denken we vaak: hoe slordiger, hoe lekkerder. Maar soms is het ook erg frustrerend om alle toppings van je bord te moeten rapen terwijl het sap van het vlees van je vingers druipt. Een goede tip om alles in je burger te behouden is om de burger ondersteboven te eten. Het bovenste broodje is meestal dikker dan de onderkant en absorbeert veel meer van het sap. Als het kan, zou je de sla onder het vlees kunnen leggen zodat dit als een soort barrière dient voor al het sap dat in het brood kan trekken.

Oesters

Misschien voor sommige een vrij vanzelfsprekend iets, maar oesters pak je dus niet op met een cocktailvork. Check of de oester goed los zit zodat deze makkelijk je mond in glijdt. Breng de oester naar je mond en ‘’dump’’ de inhoud als het ware in je mond. De vloeistof en de oester zelf horen in een keer naar binnen te gaan voor de perfecte smaakcombinatie. Verdrink de oester nooit in tabasco, vinaigrette of citroensap!

Spaghetti

Tenzij je 5 jaar bent, is het not done om je pasta te snijden. Alleen grote ravioli mag je met een vork in tweeën delen. Om spaghetti te eten gebruik je volgens de eet etiquette geen lepel en eet je het al helemaal niet alsof je een kom ramen naar binnen aan het slurpen bent. Plaats je vork tegen de zijkant van het bord en rol de pasta om je vork.

Pizza

De pizzapunt boven je gezicht laten hangen, in je mond laten neerdalen en hopen op het beste? Netjes met mes en vork zodat je handen niet vet worden? Of met je servet de olie deppen?  Laat de echte Italianen het niet zien. Ik kan je garanderen dat je met afgrijzen wordt aangekeken. Houdt de pizza in één hand vast en vouw de uiteinden van de korst naar elkaar zodat de hele pizzapunt mee vouwt. Op deze manier druipt alle olie er niet vanaf en vallen de toppings er ook niet vanaf. En eet ook netjes je korstjes op! Dat zijn pas eet etiquette!

Ramen

Naar een ramen tent gaan met de eerste date is misschien niet hoe je jezelf op de meest vleiende manier toont. Voor ramen eten geldt namelijk dat hoe meer geluid en geslurp, hoe beter en beleefder. De soep drink je gewoon door de kom naar je lippen te brengen en zo te drinken. Gebruik chopsticks om je noodles te pakken en naar binnen te slurpen.

Sushi

Ook bij sushi geldt, wat je ook doet, géén mes en vork. Bijt ook niet in tweeën maar eet de sushi altijd in één hap. Je krijgt vaak gember bij de sushi, die eet je nooit samen met de sushi en raakt ook nooit de sojasaus aan. Gebruikt de gember om je smaakpalet te neutraliseren. Doop de sushi waar de vis op rust alleen met die kant in de sojasaus, niet de rijst, en eet deze sushi-soort alleen met de hand!