Dry January – hoe overleven we deze maand?

Inspiratie

Je hebt je glazen niet geteld op de avond zelf, maar zeker wel gevoeld de dag erna. Na alle feestdagen kun je geen cocktail of wijntje meer zien (en je lever al helemaal niet). Dat begrijpen we heel goed en dus is Dry January misschien wel de uitkomst.

Dry January is een populair Brits initiatief om een de hele maand januari geen alcohol te drinken. Een maandje droogstaan zou een goed begin kunnen zijn van het nieuwe jaar en om weer bewust te worden van hoeveel je eigenlijk drinkt. Klinkt niet als het einde van de wereld, toch?

dry january

Als je nog geen idee hebt over hoe je Dry January gaat overleven, hebben we een aantal tips om deze maand door te komen. Samen sta je sterk zegt men en ook in dit geval is dat zo. Dus doe het vooral samen met een partner, vrienden, huisgenoot of familielid. Tip 2: leg jezelf in de watten en daarmee bedoelen we dan niet met een drankje. Nu je misschien wat geld overhoudt, kun je dat spenderen aan een avondje uiteten met vrienden of een nieuwe garderobe aanschaffen. Als laatste, niet iedereen zal er op wachten maar: verspreid de boodschap. Vertel je vrienden of familie dat je komende tijd niks drinkt en waarom. Hardop zeggen helpt en zorgt ervoor dat andere het weten en je geen drankjes gaan aanbieden. Daarnaast is het ook een goede manier om jezelf eraan te herinneren.

Extra belangrijke tip: Je kunt nog steeds gewoon lekkere dingen blijven drinken. Bij een alcoholvrije maand hoort een alcoholvrije cocktail. Neem de mocktail met kokos en limoen bijvoorbeeld, heerlijk voor een avondje op de bank.