Deus Cantina: it’s time to fuel your fork!

Inspiratie

In oktober 2020 tapten ze hun laatste biertje waarna de deuren noodgedwongen lang dicht moesten blijven. In de tussentijd veranderde de wereld en dus wilden Deus, het Australische merk, hun horecazaak in hartje Amsterdam ook mee laten veranderen. Samenkomen heeft een andere betekenis gekregen en dus heropende Deus Cantina op dezelfde plek maar met een nieuw concept: food as entertainment.

Deus Cantina

Mét nieuwe naam: Deus Cantina

Het monumentale pand (1643!) aan de Herengracht is hetzelfde, maar eenmaal binnen voel je toch echt wel een hele andere vibe. Waar het interieur is mee veranderd is dat ook zo in de keuken. Aan het roer staat Frank Dekker samen met zijn Zuid-Afrikaanse side-kick Neil Roake. Hun liefde voor reizen, surfen en ‘having fun’ zijn de rode draad in het nieuwe menu. Als gast ga je gezellig mee op een ‘road trip across the world’.

Over dat interieur: dat is geïnspireerd op de 12 andere ‘Deus tempels’ over de hele wereld, zoals in Bali, Sydney en Milaan. Verwacht een mix van hout, kleur, bamboe, metaal en lekker veel groen. Met uiteraard aan de muur de iconische Deus art work.

Deus Cantina

Broedplaats

Samen met de Deus Store vormt de Cantina een plek waar alles waar Deus voor staat samenkomt: een broedplaats voor creativiteit, een inclusive plek waar je kunt socializen en waar je je laat inspireren. Een hang-out voor met vrienden en familie.

Deus Cantina

Van Brunch tot all day-borrel

Bij Deus Cantina kun je de hele dag binnenlopen, voor een koffie, laid-back brunch, borrel of flexwerkplek. Overdag is het menu eenvoudig, met goed bereide classics. In de middag schuif je aan voor de borrel, die je zelf samenstelt
aan de Borrel Bar – denk: makreelrilettes, faux gras paté met huisgebakken focaccia. Of lokaal Kometen zuurdesembrood, geserveerd met romige feta en dille. Nederlandse kazen (Doreval en Mokums Schoffie), charcuterie van Wild van Wild én bitterballen toppen het borrelbord af. ‘In de avond wordt al het gereedschap uit de kast getrokken. Het licht dimt, en op het menu staan ‘signature sharing plates’.

Deus Cantina